Mrslan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bunu korona sonrası yaşamıştım, kendim bir takım yöntemler ile atlattım. Fakat tekrarlama olasılığı olduğunu biliyorum. Bir öneriniz var mıdır?
Aslında bununla ilgili kitap yazabilirim. Çünkü hem yaşadım, hem atlattım, okulunu da okuyorum.
Öncelikle bilinçaltı hocam. Sorunlarınızı çözmeniz gerekiyor. Çöz demekle olmuyor biliyorum ama elden geldiği kadar taktığınız sorunları kenara bırakın. Beyninize, iyi olduğunuzu hissettirin. Sosyalleşmeye çalışın, bol muhabbet edecek birini bulun. Konuşunca beyin o tarafı unutuyor. Odaklanmayın, sorunlara; özellikle probleminize odaklanmayın. Doktora gittiğinizde bir şeyiniz yok deniyorsa yoktur. Doktorlara güvenin. Doktora gidecekseniz de 2 den fazla gitmeyin. Bir doktor hata yapabilir, ikincisi yapmaz. Genellikle kalp krizi sanılıp kardiyolojiye gidiliyor. Çünkü psikolojik problemlerin çoğunu stres tetiklediğinden çarpıntı ilk belirti olur. Gaz sorunları olur, olur da olur. Kontrol edilmezse gerçekten fizyolojik sorunlar ortaya çıkarır. yenemiyorsanız, ilaç tedavisi için psikiyatriye başvurun. Ama önceliğiniz ilaçsız tedavi olsun.

ferhatpetek adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
O gün çok ağır yemekler yemiştim gaz sıkışması 5 kat arttı atamayınca. nabız artışı ve kalp hızlanması oldu ambulansı aramıştım ne olduğunu bilmediğim için baktılar kalple alakalı sorun görmediler gaz sıkışması da kalp kriziyle aynı etkileri gösterebiliyormuş onun için dahiliye randevusu aldım yani değişik bir durum hayırlısı olsun artık
İnternette çok araştırmayın hocam. Kalp krizi öyle bir şey değil ve muhtemelen ufak bir yorgunluk sonrası, telaşınızla birleşen bir panik atak. Dahiliyeye gidip test yaptırın. İçiniz rahat olsun. İyi uyumaya çalışın.