Bu cevap, konu sahibi tarafından kabul edilebilir bir cevap olarak işaretlendi.
Selamlar,
Daha önce iki doz Biontech aşısı oldum ve hiçbir yan etkiyi yaşamadım. Askerde vurdukları aşılar bundan çok çok daha yan etkiliydi diyebilirim. 3.doz vurulmaya başlandığında çevreden ve aileden bir iki kişi ciddi yan etki yaşadılar(ağrı, halsizlik, uyuşma vs.) Normalde aşıdan çekinen bir insan olmama rağmen üzerime çöktü bu durum sonra savsaklamaya başladım. O gün bugün derken 4.doz aşılar vurulmaya başlanmış. Malum covid aldı başını gidiyor haber bültenlerinde eski popülerliği olmasa da kışa doğru tekrar olacağı kanaatindeyim.
Şimdi merak ettiğim olay şu:
Malum bu aşıların belirli bir tesir süreleri var. İşin açıkçası bu dozların içerisinde ne olduğunu bilmiyorum. Her vurulan aynı doz mu ? Yani birinci aşı ile ikinci arasında herhangi bir kimysal değişim var mı yok mu? Eğer yoksa özetle vurdurduğumuz her aşı için belirli bir süreye start veriyor gibiyiz. Yok varsa baştan ilk iki aşıyı tekrar olmak gerek mi?
Hocam öncelikle ben sağlıkçı değilim ama araştırmayı severim. Aşı aynı aşı, sıvı aynı sıvı yani bir ünite aşı 6 kişiye vurulurken 1. Dozu vuranda 3. Dozu vuranda aynı aşıyı vuruluyor. MRna yöntemiyle üretilen Biontech aşısı kan hücrelerinin hızlıca antikor sağlanmasına yardımcı olduğu söyleniyor. Şöyle de bir husus var Viral yolu enfeksiyonu dediğimiz grip ve türleri üzerinde aşı ile tedavi yöntemi çok saçma yani sürekli türev değiştiriyor. Yani yeni aşılama çalışmalarının hastalıktan ziyade finansal açıdan bir kısım şirketlerin aşı üzerinden pazarlama çalışmalarından kaynaklanmaktadır. Sars, domuz gribi, kırım Kongo, veba vb. Bu saydığım hastalıklar grip kadar hızlı bulaşmasa da covid'in 50x daha ölümcül versiyonlarıdır. Bu hastalıkların hangisinde 2 3 4 5 doz aşıları oldu? Medyanın desteğiyle tamamen başka amaçlar için toplumsal sorumluluk adı altında insanları zorlamaktan başka bir nedeni yoktur. Bir kaç sene sonra yan etkiler yani asıl yan etkiler görüldüğü zaman tüm dünya sarsılacak. Yani aşı grip gibi Viral yolu enfeksiyonlarında etkisi olmadığı gibi MRna yöntemiyle üretildiğinden gen üzerinde büyük zararları olabilir.