apple pay / wallet nfc temassız ödeme özelliğine sahip ancak TR'de yasaklı. daha doğrusu bizimkiler apple'dan kart bilgilerini tutacağı sunucuları TR'de barındırmasını istiyor, apple da buna yanaşmadığından anlaşma sağlanamıyor. filistinde bile apple pay kullanılmaktayken bizde durum bu. ancak bizim bürokratlara da çok yüklenmemek lazım apple'da da suç var.

yurt dışı kartlarıyla kullanılabilirsiniz ben öyle yapıyorum. wise'dan hesap açın, onaylatın hesabınızı (sanırım 100 tl yükleme yapmanız ve kimlik vs. göndermeniz gerekiyordu onay için). hesabı oluştururken ya yurtdışındaki bir akrabanızın adresini verin ya da ukpostbox gibi bir servisten adres alın. kart siparişi verirken gerekecek adres. tr adresi de verebilirsiniz ancak tr'ye gönderim yapmıyorlar sonrasında adresinizi yeniden değiştirmeniz gerekecek. bazı kişiler sorun yaşıyormuş adres değiştirme aşamasında wise müsade etmiyormuş o yüzden hesap açarken buna dikkat ederek açın. ben adresi tr girmiştim sonrasında değiştirdiğimde sorun olmamıştı. bir de adresi tr yazıp hatta içinde turkey de geçirip ülke olarak cyprus seçenler olmuş öyle olunca kart türkiyeye geliyormuş ama ben o yöntemi denemedim.

wise hesabını oluşturdunuz, doğrulamayı yaptınız, y.dışı adresine fiziksel kart siparişini verdiniz (5 pound wise ücreti var kartta) diyelim sonraki aşama apple ayarlardan konumunuzu y.dışı yapıyorsunuz örneğin UK sonrasında apple wallet kullanımı aktifleşmiş oluyor. ister wise app'ine girip apple pay e kartınızı ekleyin ister wallet içinde + yerine basarak wise kart bilgilerinizi girip manuel olarak ekleyin. sonrasında temassız geçen her yerde iphone'unuzla ödeme yapabilirsiniz. parmak izli modellerde butona çift tıklayıp, faceid li modellerde ekran açma kapama tuşuna çift tıklayıp pos cihazına yanaştırıyorsunuz ödeme otomatik yapılıyor.

fiziksel kart siparişini verir vermez kartın gelmesini beklemeden iphone'daki işlemleri yapıp kullanıma başlayabilirsiniz. harcama yapabilmeniz için hesabınızda bakiye olması gerekiyor tabi ki.
fiziksel kartı sallama bir adrese sipariş edip sonra wise'dan iptal emri verip sanal kart çıkartıp onu apple pay'e tanımlayanlar da var ama ben onu tercih etmiyorum fiziksel kartınızı gerçek bir adrese teslim edip kendinize ulaştırılmasını sağlayın. tabi ulaştıracağınız kişiler güvenilir olmalı ki içindeki bakiyeyi size sormadan harcamasınlar.

yöntemi anlatmak için benden 300 tl isteyen bir arkadaş vardı. bu kadar basit bir şey için bile para talep edenlere de paranızı kaptırmayın. 5 pound wise masrafı var sadece, bir de adresinize göndermeleri için y.dışı aracı servis kullanacaksanız onların isteyeceği meblağ var masraf olarak bu kadar.

wise hesap açacak olursanız davetiye şart değil ancak dilerseniz özelden mesaj atın davetiye linkimi atarım.