Forumda da muhtemelen sabah akşam bıkmadan usanmadan gördüğünüz, benimde bizzat satışını yapmakta olduğum optimizasyon eklentisi WP Rocket nedir ve ne işe yarar?

Yazılı içeriğimize göz atın: https://seoegitim.com/wp-rocket/

Bu konu WP Rocket'ı neredeyse hiç bilmeyen arkadaşlara hitap etmekte, temel unsurları ele almaktadır. Derinlemesine bilgi arıyorsanız maalesef bizde yok

WP Rocket eklentisi, en kısa özeti ile tek bir eklenti üzerinden JS & CSS delay, combine, minify + Cache (Ön bellekleme) + Lazy Load ve resim optimizasyonu + Veri Tabanı ve genel site optimizasyonu yapabildiğiniz bir eklentidir.

Tabii ki bu özellikleri sunduğu için bütün hepsini açmanız gerekmiyor.
Örneğin Lazy Load işlemini WP Rocket'tan daha iyi, hızlı şekilde yapan optimizasyon eklentileri de mevcut.

Bununla beraber web sitenizin görünüşünü de JS delay ve minify işlemleri ile bozabilirsiniz.
Bu tarz durumlar için WP Rocket üzerinde bulunan Exclude özelliğini kullanarak bozulan JavaScript ve CSS dosyalarını hariç bırakabilirsiniz.

Aslında üstüne anlatılacak çok şey var ancak ben kısa kesmek istiyorum bu yazıyı.

Peki WP Rocket'ın ayarlarını nasıl yapabiliriz?
Bu hususta pek çok farklı temel yada ileri seviye anlatım videosu, forum ve çeşitli platformlarda açılan / cevaplanan sorular mevcut.
Bunları okuyarak belirli bir yere gelebilirsiniz.

Ben müşterilerime hazır bir ayar dosyası kurmaktayım: https://dosya.co/gsdl887d1rbe/wp-roc...de84.json.html
İndirme linki geçicidir indirilmiyorsa yazmayın lütfen

İlgili ayar dosyası siteniz üzerinde garanti olarak hız artışı sağlamaz ve bozulmalara yol açmayacağına dair bir garantisi yoktur.
Eğer ayarlar bilginiz yok ise bir başkasından size yardımcı olmasını isteyebilirsiniz.

Ayarları içeri aktarmak için WP Rocket ayarlarında bulunan Araçlar sekmesine gelip dosyanızı yüklemeniz yeterlidir.

Peki WP Rocket gerçekten gerekli mi?

Sitenizin hızlı açılması hem kullanıcı deneyimini yukarı taşıyan, hem de Google'ın gözünde sizi diğer sitelerin önüne atan bir önemli bir faktör haline gelmiş durumda.
Bununla birlikte geç açılan sitelerden sıkılıp diğer alternatif sitelere gittiğimizi de unutmayalım

Tabii ki WP Rocket'ın alternatif eklentileri veya beraber optimize çalışabilen Perfmatters gibi ekstra eklentiler mevcut.
Ancak forumda çok fazla popülerleştiği ve kullanımı arttığı için WP Rocket'ı ele almaya karar verdik.

Umuyorum işinize yaramıştır ve kendi görüşlerinizi, yorumlarınızı ve eksiklerimi yorumlara eklerseniz minnettar kalırım.
İyi forumlar dilerim esen kalın