38 yıllık bilgisayar kullanma tecrübesine ve onlarca (Oracle DBA, C#, Python, Delphi, Java, GoLang, Perl, Bash, Linux, Unix, Novell, Citrix, Php, .NET vs.) sertifikaya sahip olan birisi olarak benim size tavsiyem, doğru düzgün 4 yıllık bir üniversite okumanız ve okurken de hobi olarak programlama ile uğraşmanız yönündedir.

Bana göre, Front-End Back-End falan filan Z kuşağının şişirdikçe şişirdiği, gerçekte içi bomboş, plaza laflarıdır.

Bakın bunu bir örnek ile somutlaştıralım.

The idea behind of programming skill is related with your knowledge, thinking, judgment, problem solving skills and also understanding the structure of objects.
Before entering into any educational experience, you have to make sure that you are having all of those skills.
If you're a person that who has such characteristics that means you are already a Front-End or Back-End programmer as well.

Bu kısmı ingilizce yazdım, çünkü artık bilgiye erişim ve öğrenme şekillerindeki yenilikler öylesine gelişti ki bu ingilizceyi anlayabilen 6 yaşındaki çocuklar bile program yazabiliyor. Burada ironi yapmıyorum.
Egomu tatmin etmiyorum. Aksini iddia eden birisi olursa, alttaki linkten devam edebilir.

https://www.kariyer.net/kariyer-rehb...i-onemsemiyor/

Eğer bir hevesle başladıktan sonra yapabileceğinize inandığınız ciddi bir projeniz yoksa, herhangi bir sektöre özel çözüm geliştirebileceğiniz bir problem çözme yeteneğiniz yoksa, mezun olunca sadece kod yazabilen bir yetişkin ve maalesef kaybedilmiş yetenekli bir köle olursunuz. Ağız tadıyla para falan da kazanamazsınız. Sizin ücretinizi ödeyebilecek, ilkokul mezunu bir işletme sahibi bile sizden daha çok para kazanır.

Sizi temin ederim ki, okul hayatınızdan sonra akademiye devam etmeyecekseniz bu gün gıpta ile baktığınız bir çok yazılımcılık ve mühendislik yeteneklerine, kaliteli bir kaç Zero to Hero kursu alarak da sahip olabilirsiniz. O kıymetli zamanınızı daha faydalı şeyler yaparak kullanabilirsiniz.