Yeni mezun oldum bilgisayar programcılığından hatta staj yeri bakmaya başlayacağım yakında. İki yıl okursun sonra DGS düşünürsün muhabbeti biraz zor neden diye sorarsan, birincisi dgs kontenjanları aşırı düşük gerçekten yüksek puan alman gerekiyor, ikincisi iki yılda bitirdin diyelim okulu bir aksilik olmadı ve uzamadı. O sırada okul ile birlikte dgsye çalışabilmen lazım. Hadi diyelim ki hem okudun 2 yıl hem DGS çalıştın yüksek puan aldın. Gideceğin okulda yine 4 yıl okuman gerekecek hemen her okul 1. sınıftan başlatıyor. Bir de yabancı dille eğitim veren hazırlık okumanın şart olduğu bir yere gidersen 5 yıl okuyacaksın. 2 sene programcılık 5 sene yazılım mühendisliği desek 7 yılını alır. Ki DGS işi gerçekten zor sınav kolay ama kontenjanlar çok düşük atıyorum YKS ile yılda 2000 yazılım mühendisliği yerleştirmesi yapılıyorsa DGS ile 20 tane yapılıyor. Yerinde olsam 1 sene YKSye adam akıllı çalışırım sonra gider 4 yıllık bir mühendislik bölümü okurum. Ben biraz mecbur kaldım 2 yıl mezuna kaldım 3.yıl artık dedim uzatmanın anlamı yok çalışmaktan YKSye bakamıyorum programcılık okudum DGS düşünmüyorum