Arkadaşlar merhaba
ücretsiz olarak apple developer hesap satışıyla ilgili e-book tarzı bir şey paylaşmayı düşünüyorum kesin bir şey söyleyemeceğim ama hiç değilse insanların bilgisi olmasını istiyorum.
ufak e-book olarak düşünüyorum ve ücretsiz forumda yayımlamak, hesapları dolar/euro para birimiyle daha yüksek meblağlara nasıl satılır, hangi site/forum/grup/ig, yt, telegram gruplarında vb yerlerde satılır, bayilik gibi vs. konular, vakit zaman ayırabilirsem paylaşıcam, çok yoğun olduğum için buna vakit ayıramam hemen, fazla konuya gerek yok zaten, nasıl satılır ve nerelerde satılır, sadece bu başlıklarda olacak, ayriyeten bu işi yapan biri ile tesadüfen tanıştım (yurtdışından) , türkiye'den de hesap alıyormuş (r10dan almıyor ama nerden aldıgını da söylemedi bende sormadım.) ve kendisi 100-200 $ bandına satıyor (kendisinin söylediği), daha çok fakir ülkelerden besleniyorlar (türkiye dahil), kendisinin bilgisi daha çok eğer benimle paylaşırsa onunda bilgilerini paylaşmayı düşünüyorum
forumda birkaç kez denk geldiğim bir şey ama satmayı hiç düşünmedim, düşüncem olsa bile sıcak bakmadım, 10-15 $ hesap alıp 50-75 hatta 100-300 $ bandında satmayı ama hem işin ahlaki olayından hem de olası sorunlar var insanların vebalini almak istemem, gerekte duymadım, bilinçsizce hareket etmek istemem. sonuçta 10 $ hesap alan kişi sizi düşünmüyor.
uyanık arkadaşlar işin farkına varılmamasını istiyor (sonradan öğrenip satış açanlar için, r10'da ilk satış yapanlara sözüm/lafım yok), pastadaki payın bölünmesini istemiyorlar, uzun zaman önce ufak konuları açıldı, ufak araştırmayla öğrenmiş oldum, daha başından beri bildiğim bir şey ama sesimi çıkarmadım, sonradan öğrenip uyanık davrananlar çıktı, herkes ekmeğinin peşinde, düşünce yok geliyor bana. herkes kendince uyanık, bu yüzden bu konuyu açmak istedim.
150 $ satılan hesapta %50 komisyonlu olsa buna gerçekten saygı duyarım kazancı ortak bölüşme denir açan kişiye de satan kişi de yarı yarıya paylaşır, ama 10$ verip 150 200 $ satmak çok normal gelmedi bana.
10-15 $ sattığınız hesapları daha yüksek meblağlara da satabilirsiniz, en ölüsü bile 50 $ satarsınız yani, sadece bilginiz yoktur. ama şunu söyleyebilirim, 10-15 $ sattığınız hesapları 20-25 kat daha fazlasına satabilirsiniz.
forumda yolunu bulan ilk arkadaşlara lafım yok dediğim gibi, r10'da gördüğüm 1-2 kişi vardı, ama sonradan gurme arkadaşlar işin uyanıklığına kaçtığı için.
alınan hizmeti yabancı forum site vs'lerde daha fazla satılması olabilir şey ama gurme arkadaşlar denk geldiğim için uyanıklığa kaçıyor (hesap satmak istiyen kişilere yalan yanlış bilgiler veriyormuş, ucuza satmak istiyen kişi(ler) dedi)
en basiti diğer ülkedeki satıcılar, sattıkları hesap fiyatının %20-40'sına kadar hattat üstüne de çıkabilir bilmiyorum ama sizden alıyor üstüne koyup kendisi satıyor (en basiti bununla ilgili siteler ve telegram grupları var), ingilizce yoksa bile translate ile insanlarla iletişim halinde olup araştırabilirsiniz.
illegal ya da legal ne düşünürseniz ama bu sizin sorumluluğunuz, ileride başınız ağrırsa üzülmeyin.
Ek not: arkadaşlar siteleri paylaşmayı vazgeçtim (önlem), e-book paylaşırsam oradan paylaşıcam, lütfen özel mesaj göndermeyin bunun için.
R10 bu apple developer satışlarını yasaklaması lazım bana göre.
karşıt yada vizyonsuz yorumlar atan kişileri engelleyeceğim.
bu gönderi çomak konusu değil, bilgilendirme konusudur.
Hesap satışı yapmak ya da yapacak varsa yapmamalarını tavsiye ederim açıkcası hiç güvenli değil ve tavsiye etmiyorum.