stoklar sayesinde kar oranı %50 kadar çıkıyor hocam misal veriyorum 20tlden 100 koli yumurta alıyor ve depoda bekletiyor zam gelene kadar zam gelince 40tl satıyor bu yüzden marketlere gerektiğinden fazla asla ürün gelmez gelse bile şu sürede rafa koyun veya bitse bile koymayın diyorlar
Bu tek bi market için değil bütün market ve bakkallar için geçerli.Bakkallar bile sigaranın zam geleceğini bildiği için sigara satmadı.
yani. 30bin * 30 gün= ayda 900bin tl eder. Bunun en az 500bin tl si kar. 400bin tl si ürün maliyeti.
80 bin TL işçi + %25 toplam yıl sonu vergisi dahil kdv(75bin tl) + 100 bin tl kira= 255bin tl.
500bin - 255 bin = 1 aylık net kar 245 bin TL, güzel para. işte ülkede düzen yokki, ülkeyi soyan batıran sistem bu. ben başkan olsam ülkede marketlerin %30 dan fazla kazanmasını engelletirdim. eski ürünler eski fiyattan satılacak kardeşim. yeni ürünler zamlımı, sende zamını koy yeni ürüne sat kardeşim. ne enflasyon kalır ne gıda pahalılığı. eczanaler bile aynı şekilde milleti soyuyor. 1 ilaç 270 tl idi geçen ay, dün sordum 420 TL, ve üstelik ürünün son kullanım tarihine 2 ay kalmış. sen yeni fiyattanmı aldın kardeşim bu ürünü? Yok.. eski ürün bu, satsana kardeşim eski fiyatından , *olandırıcılığın fırsatcılıgın alası yaşanıyor bu ülkede. Sabah sabah sinirim bozuldu. Cümleten hayırlı günler.