sosyalortak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bu zamana kadar hiç bu açıdan olaya bakmamıştım. Yazdıklarınız çok iyi. En azından dediklerinizin haklılık payı var.
Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bir şeylere kendi kafamıza göre anlam katmak yerine doğruyu araştırmak daha doğru olur diye düşünüyorum
_muzaffer_ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Canlıların temel prensibi, önce yaşanacak bir ortam bul yaşamını idame ettir daha sonra çoğal. yani bu sadece insan için değil tüm canlılar ve bitkiler bunu yapmaya çalışıyor. Geçmiş ve gelecek üzerine bir çok teori var. Ve yine bir çok teori üretilebilir. Şahsen zaman kavramını anlamak için insanlarin şuan icin yeterli bir bilgiye sahip olmadığıni düşünüyorum. Tamamen teori üzerine geliştirilmiş fikirler. Kesinleşmiş teori ve kanun var mı bilmiyorum. Belki UFO dediğimiz şey cinlerdir belki onlar dünya ile iletişim kurma peşinde , yüksek hızlarda sahip olduğu, bir yerden bir yere bir anda gidebildikleri halk arasında kabul gören bir konu. UFO dediğimiz olay tamda karşılıyor bu durumu. Yani daha burda onlarca teori geliştirebiliriz.
kalitelihostorg adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İnsanlar geliştikçe doğadan uzaklaşıyor bu yüzden siz insanlar doğa ile uyumsuz bu dünyaya ait değildir diye düşünüyorsunuz.

Eskiden insanlar doğa ile iç içe yaşardı. Bugün doğayı katlediyoruz belki 100 sene sonra daha çok doğaya aykırı hareket edeceğiz belki 300 sene sonra dünyayı komple tüketeceğiz yeni gezeğen aramamız gerekecek.

Hayranlar kendi arasında dengeyi bir şekilde sağlıyor. Ama insanlar sürekli tüketiyor ve çoğalıyor.

Zamanda yolculuk ne kadar gelişirsek gelişelim bence imkansız. Tüm evrendeki en değiştirilemez kural bence zamanın sabitliği. Benim düşünceme göre tek 1 zaman çizgisi var. Geçmiş yada geleceği görmek belki ilerde mümkün olsada değiştirmek imkansız olacaktır.
depresanz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bizim doğada yaşayamıyor olmamızın sebebi kendi evrimimizin bunu istememesi. Bir şekilde hazıra adapte olmuşuz ve bu gelişerek devam etmiş. Aslan gibi avcı veya toplayıcı olmamızı bu dünya istemezdi sanıyorum. Uzaylıların bizim gelişmiş versiyonumuz olduğu konusuna pek inanmak istemiyorum. Gelecekten geliyor olsalardı şimdiki zamandan hareket etmiş olmaları gerekiyordu. Böyle bir teknoloji henüz yok. Teorilerde kalır ancak. Doğayla savaş halindeyiz bu çok bariz ama muhtemelen onu da dize getirip yok ederiz. Ya da doğa bizi...
Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
teori üretmek insana bir şey kazandırmıyor aklı doğru yolu bulmak için kullanabiliriz ama ne yazık ki bir o kadar da sapkınlığa götüren şeyde yine o oluyor

arkadaş ne güzel dedi bildirilmiş olan binlerce alem var, ( var veya yok bilmeyiz, bizi biz ilgilendirir, insan sınavdadır )
ve yine söyledi bir simülasyon içerisinde olabiliriz diye bu da hadis ile sabittir,

insanlar uykudadır, ölünce uyanırlar

https://sorularlaislamiyet.com/blog/...unce-uyanirlar

bir rüya için bu kadar fikir üretmeyin arkadaşlar, hakikat için çabalayın

bunları canı gönülden, eskiden ufo vs. bu tarz şeylere kafa yormuş bir insan olarak söylüyorum.

insana vakit kaybettiren, hakkı batıl gösteren, batıl şeylere inanmayı iten şeyler bunlar ne yazık ki.

ek olarak zaman ile alakalı bir hadis

https://sorularlaislamiyet.com/zaman...ir-varsa-bunun

evvel ve ahir bize bildirilen 99 Allah(c.c.) esması içerisinde mevcuttur

aklıma yanlış gelen ve yanlış gördüğüm şeyleri güzelttim mesajda
digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Söylediğiniz şeylerin hepsinin antropolojik zoolojik ve biyolojik açıklamaları var.

Mesela 2 ayak üstüne kalktığımız için leğen kemiklerimiz daraldı ve o yüzden bebeği gelişimini tamamlamadan doğurur insanlar yoksa bebek çıkamayacak kadar büyür.

Diğer yandan yer yüzündeki gelmiş geçmiş tüm canlı türlerinin %99 u yok oldu. Gezegen devam etti. Arılar yok olsa da gezegen ve hayat devam eder. İnsan yok olsa da devam eder.

Tüm canlıların temel amacı yaşayıp üreyip yayılmaktır. Diğer hayvanların bunu başaramamasının nedeni şartlara evrim geçirerek uyum sağlamaları. İnsan ise şartlara uyum sağlamak için beyni ile çözüm üretirler. Bir ayının kutup bölgesi soğuğunda yaşayacak kadar evrim geçirmesi on binlerce yıl sürer. Ayı sayısı aşırı artarsa yemek azalır ve ayılar açlıktan ölür popülasyon dengelenir. İnsan ise o ayıyı avlar kürkünü kullanır. insanoğlu tüm dünyaya yayıldığı için geniş bir besin grubuna uyum sağlamıştır. Et süt yumurta tahıl baklagil sebze meyve hemen hemen herşeyi yeriz. Pişirmek de sindiremediğimiz için değil sindirim sürecini kısaltmak verimli hale getirmek içindir.

Yani fikirleriniz eksik bilgiye dayanıyor o yüzden baştan hatalı.
whiteweb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok tutarsızlık var ama şöyle özetliyim. Bi ütopya'da yaşamıyoruz. Yaşadığımız herşey gerçek ve herkes kendi sınavını yaşıyor. Kimine göre cehennem kimine göre cennet gibi bir yer. Virüs gibi yayıldığımıza katılıyorum. çünkü yaşamaya çalıştığımız yerde börtü böcek istemiyoruz, yabani hayvanları istemiyoruz sadece kendimizi düşünerek hareket ediyoruz(bazen de evcil hayvanlarımızı). Deli gibi tüketiyoruz sınırlı kaynakları hiç bitmeyecek gibi. Bence tüm sorunlarımızın nedeni bu. Şuanlık bu duruma elden bişey gelmiyor çünkü TR'de dahil birçok ülkede oyuncular/siyasetçiler/müzisyenler/futbolcular bu duruma değiniyor. Ama kulak asan yok. Bence tek sorunumuz bu çünkü herkes gözünün doyduğu kadar değil karnının doyduğu kadar yerse Dünya'da ne aç insan ne aç hayvan ne kirli bir deniz nede kirli ormanlar kalır
olumlu/olumsuz yorum yapan herkese +10 verdim ve teşekkür ederim. Benimkisi sadece teoriden ibaretti. Bazen çok yönlü bakmakta gerekli. Arada bu tarz paylaşımlar yapabilirim çünkü R10.NET in sadece ticari amaçla kurulmuş bir platform olmadığının farkındayım. Bence bu tarz konular da çok kıymetli ve değerli. Herkesin fikrine saygı duyuyorum, seviliyorsunuz. ❤️