Tools adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öyle bir backlink bulursanız haber verin alalım. Hayal satmayın ya da birilerinden duyduğunuz şeyleri zihinsel süzgecinizden geçirmeden burada aktarmayın. Backlinkin amacı organik trafik değildir. Tamamen Google'yi manipüle üzerine kurulu bir sistemdir. Sizin demeye çalıştığınız olay ise Parasite SEO tekniğidir. Kaldı ki onu da legal olarak yapmak için şu konjonktürde aylık 10 15 bin TL SEO bütçesi gerekiyor.

hocam konuya vakifsiniz, fakat biraz fazla keskin genelleme yapmissiniz. ben 1.5 ay once 100 liraya aldigim tanitim yazisindan, eticaret sitesine ayda 35 trafik aldim. ve o yazida calisilan kelimenin, alt kelimelerinde siralama artisi sagladik.

ha 30 siteden aldiysam bu performans 5 tanesinde çıktı mesela. hepsinden cikmasini zaten beklemiyordum ama cikabilecek potansiyeldeki sitelerde calistik.

eger tanitim yazisi yapilan icerik; aramaya yonelik dogru baslik, trafige yonelik dogru icerik, sizin sitenize yonelik dogru yonlendirici metinler iceriyorsa, sitede de siralama alabilecek kapasite varsa, o tanitim yazisindan trafik gelebilir.

son olarak, backlinkin direkt amaci trafik getirmek degildir ( her zaman). katiliyorum buna, zaten o gorevi ustlenen banner calismasidir aslinda. ama dogru textlink calismalari da pozisyon artisini da destekleyecek duzeyde trafik getirebilir (tabi ki binlerce demiyorum) ve de onbinlerce tl gerektirmeye debilir.

forumda sadece marka adi gecilen, en buyuk haber sitelerinden onbinlerce tlye tanitim satiliyor. ve didisinin didisi kategorilerde, backlinkten ve mavi tik olaylarindan baska ise yaramayan yazilar aslinda. ben 100-150 liralik haber sitesi tanitimlarindan cok daha fazla fayda gordugume inaniyorum, tecrube ediniyorum.

guzel bir ornek olmus, bahsettigim sey buydu. bu link trafik de getirir, siralama da yukseltir, ki yukseltmis zaten

KraLL54 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Parasite seo çok maliyetli değil hocam, Finlandiya Asgari Ücret şeklinde bir arama yapın, 2. Sırada backlink saydam 4. Sırada da ben varım, maliyeti 150 TL.