Gokenim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
En son ne zaman bi orman gördün hocam sen? Ben mesela Alanyadan yeni geldim kayınpederimden hava 37 derece inanılmaz %95 nem var. Ordaki ormanlarda bi yangın çıksa Allah korusun söndürmen imkansız çok çok uzun sürer. Muğla da aynı şekilde. Orman söndürmeyi kolay sanıyosunuz herhalde.

İtin teki yakıyor kaçıyor teröristler molotof atıyor kaçıyor. Orman kanununa göre zaten oralara otel yapılması yasak yeşillendiriliyor 1989 yılında bakanlar kurulu kararıyla bodrumda yanlış hatırlamıyosam oraya bi otel yapıldı.

Bir sürü uçak helikopter binlerce insan arazöz toma itfaiye çalışıyor orda söndüremiyolar. Klavye başından konuşmak kolay gidip o sıcakta orada bi bulunmanı isterim
Gerekli birimler canla başla çalışıyor onda sorun yok. Ormanı gören biri olarak sormuşsunuz ya ben de size orman köylerini sorayım. Geçmişte kaç orman köyü vardı son senelerde neden azaldı? Ödenekleri neden azaltıldı bundan haberiniz var mı? Bunu niye sorduğuma gelince. Büyüyüp belirli bir alana ulaşan yangınla istediğiniz kadar imkanla müdahale edin söylediğiniz gibi ormanlarımız geniş alanlara yayıldığı için bu yangınları zapt altına almak kolay olmuyor. Orman köyleri bizzat orman içinde yaşayıp OGM ve yerel teşkilat ile koordine hareket ederek özellikle yaz dönemlerinde hızlı müdahale kabiliyeti sağlıyordu. Sayıları plansızca azaltıldı ya da bu insanlar yaptıkları işten soğutuldu. Sonuçlarını zaten son 2 senedir Türkiye genelinde görüyoruz.