Merhaba arkadaşlar 2019 yılında karakoldan aradılar birisinin Facebook hesabına girmekle suçlanıyorsunuz ifade vermeye gelin dediler. Şikayetçi Facebook hesabına girilip paylaşımlarının silindiğini ve gmail hesabına Facebook hesabınıza xx.xxx.xx ip adresinden giriş yapıldı şeklinde mail geldiğini belirtmiş, Türk Telekom'dan sorgulandığında ip adresinin o saatlerde bana verildiği tespit edilmiş. Savunmamda ve karakoldaki ifademde ip adresinin tek başına delil olarak kabul edilemeyeceğini örneğin modemime birisinin bağlanarak bu suçu işleyebileceğini belirttim. Fakat geçen hafta karar açıklandı ve mahkeme beni suçlu bulmuş, 3 ay hapis cezası vermiş ve HAGB kararı vermiş. Bir avukata danıştığımda karara itiraz edersen LOG kayıtlarına bakılır dedi.

1) LOG kayıtlarında neler var? Açıkcası örneğin Google'da yaptığım aramalar, instagram'da yazdığım mesajlar vs. başka birileri tarafından okunması beni rahatsız edecektir. Bu gibi kayıtlarda tutuluyor mu yoksa sadece ip adresi hangi saatte hangi kullanıcıya ve mac adresine verildi bunun bilgisi mi tutuluyor?
2) Birde 2019'dan bu yana normal olarak 6 yıldır kullandığım telefonumu ikinci el olarak sattım ve yeni başka telefon aldım. Suçun işlendiği zamanda kullandığım bilgisayarıda sattım ve yeni bilgisayar aldım. Yanlış hatırlamıyorsam o tarihte farklı adreste oturuyordum ve modemimde hangisi net olarak bilmiyorum çünkü o tarihte türk telekom kullanıyordum. Ondan sonra millenicom kullandım, sonrasında TürkNet kullandım şuanda da Türkcell Süperonline kullanıyorum tabi bunların hepsinde farklı modemler verildi. Ben bu söyledikleri aletlerin hiç birisini mahkemeye veremem ki.

Siz olsaydınız ne yapardınız? İtiraz edeceğim fakat LOG kayıtlarında tüm yaptığım aramalar ve özel hayatımı herkese açmak istemiyorum. Diğer yandan da HAGB kararı almış olsam da işlemediğim bir suçu neden kabulleniyorum diyorum.