sevgili arkadaşlar .. konumuz siyaset deil malesef dolaylı yoldan da olsa ucu bir şekilde siyasete dokunuyor fakat bizler birlik beraberlik peşinde olmalıyız .. bu kavga tartişma boyutu deil .. elimizden ne geliyorsa yapmak lazım .. bu fidan olur veya bilgi paylasımı olur .. bi şekilde yardımımız dokunursa ne ala derim ... r10 yonetimininde izni olursa tabki yangın cıkan bölgeye her neresi olursa olsun .. fidan bağişi yapma tarafınfayım .. katılmak istersiniz istemezsiniz sizin kararınız .. bugun bunların onune gecemiyoruz malesef
Muğlayı toptan yakacaklar her halde Allah yardım etsin inşallah
düşmanı dışarıda aramaya gerek yok düşman içimizde ...
Yeni yapılar hayırlı olsun arabic kardeşlerimize
Ben evlendim balayı gibi aktiviteler asla yapamadık. Maddi sıkıntılar dan dolayı.
Benim gidemedigim yere yabancı insan 1 haftalık parasını parasını bozdurup gidiyor.
Bana kimse adeletten bahsetmesin yabancı insanlar Türkiyemizin her nimetinden faydalanıpda benim de faydalanamam çok zoruma gidiyor.
Kan ağlıyor böyle görünce içim.. Daha çok fidan dikmemiz gerekecek.
kaç tane yangın söndürme uçağı gördünüz ?
Bakın bu yanan yerlerde köylüler aslında seviniyor çünkü ağaçlar yanınca orayı bağ bahçe yapıyorlar. Bizim memleket Osmaniye burada aslantaş barajının ora baya baya yandı köylüler çit çekip arsa yaptılar kendilerine. Bu yangınların çoğu sabotaj öyle dış güç falan da değil .bizim insanımız yakıyor . Gıda talebi arttı ne ekersen kazanırsın ya millet ha bire ekiyor . Suriyeli'si afganı gıda talebi hiç azalmıyor 100milyon nufus var artık .
Geçen bir haber okudum bir yerde göl kuruyor köylüler traktöre biniyor orayı arsası yapmaya çalışıyor başka grup geliyor kavga falan ediyorlar .Kimse sormuyor ulan bu göl kurusa nasıl sulama yaparız herkes günlük hesap peşinde
Allah yardımcımız olsun, her yıl aynı konum her yıl aynı şeyler yaşanıyor ve hala bir koruma vs. yok
Bunun yangınla ne alakası var şimdi peki?
Sen gidemiyosun diye yansın mı ormanlar
ne kadar çokmuş hocam .
cuma namazına sadece 200 tane mercedesle gidenler . mercedese yapacağı yatırımı yangın uçağına yapsaydı.
ormanlara ısı sensörleri koysalardı .
şuanda bu durumda olmazdık .
önlem önlem önlem.
Hocam tecrübe çok iyi bir şey değil mi kaç kere yandı neden tecrübe edinmedik?
Yada tecrübe edinmek mı istemiyoruz işlerine mi gelmiyor?
Üzüldüğüm şey Yanan köylü evleri ağaçlar.
Sahiller kapanmış büyük otellere yanmış üzülmüyorum. Hepsinin sigortası var.
Fazla fazla alırlar.
Köylü devletten yardım bekler onlara üzülürüm.
Gördüğüm şeyler de.
Bursa'da küçük bir alan yandı sahil bölgesinde ağaçlandırma yapılmadı.hemen yapılanma.
Daha çok örnek varda küçük bir örnek yaptım.
git yap kardeşim konuşacağına yap elini tutan mı var
En son ne zaman bi orman gördün hocam sen? Ben mesela Alanyadan yeni geldim kayınpederimden hava 37 derece inanılmaz %95 nem var. Ordaki ormanlarda bi yangın çıksa Allah korusun söndürmen imkansız çok çok uzun sürer. Muğla da aynı şekilde. Orman söndürmeyi kolay sanıyosunuz herhalde.
İtin teki yakıyor kaçıyor teröristler molotof atıyor kaçıyor. Orman kanununa göre zaten oralara otel yapılması yasak yeşillendiriliyor 1989 yılında bakanlar kurulu kararıyla bodrumda yanlış hatırlamıyosam oraya bi otel yapıldı.
Bir sürü uçak helikopter binlerce insan arazöz toma itfaiye çalışıyor orda söndüremiyolar. Klavye başından konuşmak kolay gidip o sıcakta orada bi bulunmanı isterim
Başka yorum atmicam hocam uzatmak istemiyorum hayırlı günler hocam kendinize iyi bakın.
Buna sebep olanların ........ yakanların.......
Diyeceklerim bu kadar.