Merhabalar,

Uzun zamandır e-ticaret, SEO, editörlük ve İngilizce Rusça çeviriler ile geçimimi sağlıyordum. 2022 itibari ile front-end üzerine tamamen kendim çalışmalarıma başladım ve ilk tam zamanlı işime girmiş durumdayım. Bu mutluluğumu sizinle de paylaşmak istedim.
Ben, yakında evleneceğim için daha garanti, daha temiz bir kariyer çizmek istiyordum ve bu sebeple 2022 başından bu yana, React ile çalışmalar yapabilmek üzere ders çalışıyordum. Udemy ve YouTube kursları ile temel attıktan sonra sürekli pratik yapmaya başladım. 2022 öncesinde HTML bile bilmezken, artık React ve Next.js üzerine tam zamanlı olarak çalışıyorum. 😁

Hiçbir üniversite eğitimi almadan, bootcamp kamplarına katılmadan (başvurdum ama üniversite diplomam olmadığı için alınmadım), destekleyecek tek bir mentorum olmadan yaptım. Motivasyon ve güç kaynağım, evlilik arefesinde olmam oldu. Yani yumurta dayanınca gaza bastım biraz. Bundan sonrasında is çok daha fazla emek verip, çok daha fazla kendimi geliştirmek var. Kendime güvenim çok çok daha fazla arttı. Umarım herkes emeğinin karşılığını alır...

Detaylı bir hikaye gibi yazımı (İngilizce) burada paylaştım: My Very First Day As a Front-End Developer At Job | by Selim Enes | Jul, 2022 | Medium