Şiir nickli arkadaş, istediğini düşünmekte özgürsün, kim ne karışır istediğini istediğin gibi düşün kafana göre ama az ötede düşün, hastalıklı fikirlerini okumamak için engelledim zaten senin bir şey yazdığın konuda mesajların gözükmemiş oluyor, o sebeple engelledim zaten zaman kaybı olmasın hastalıklı fikirleri okumak için boşa kendimi yormayayım diye yanlış anlama lütfen, düşünmene asla kimse engel olamaz sonuna kadar düşünce hakkının özgürlüğünün arkasında duruyorum ama katılmak zorunda değilim kusura bakma. Bazı konularda hükümeti yağlayıp balladığını görüyorum midem çok bulanıyor, mezhebim kaldırmıyor emin ol bak madem bir yola girdik sohbet ettik, açık açık konuşalım değil mi o zaman. Senin miden nasıl kaldırır bilmiyorum, bir üstte yazdığımda keskin dönüşlerden bahsetmiştim, sırf baştakiler ülkeyi Suriyeli Afgan yuvasına çevirdi diye neredeyse Suriyelileri Afganları kutsal ilan edeceksiniz sen ve senin gibi düşünenler ee yok artık bu kadar da düşülmez, desteklediklerinin yanında olduğunu göstermek için miden kaldırmasa bile yanlışlarına kadar sahiplkeniyorsun ya mesela, ben bunu kaldıramıyorum işte mesele bu. Ben Afgan istemiyorum dediğimde sen veya senin gibi düşünenler beni terörist, ırkçı, fetöcü, tengrici falan ilan ediyorsunuz ya, bıktık yıldık artık bu saçma sapan sözlerden, senden değilse teröristtir tü kakadır muhabbetinden, ben memleketimi düşünüyorum, kendi ülkemin insanı açken Suriyeli doyurmak ne kadar mantıklı diyorum ırkçı oluyorum, illa bir şey olmam gerekiyor çünkü sizin tarafta özgür düşünce istenir ama özgür düşünceye saygı duyulmaz, ben Afganı sevmek zorundayım, kimsenin anası bacısı toplu taşımada rahat değil artık ama olacak o kadar, desteklediğin taraf böyle buyurdu ve onlardan dolayı Afgan kucaklamak zorundasın ama kusura bakma ben değilim.
Bu basit bir örnekti sadece, Birisi Kavala denen kişiyi sevmez ömrünü içeride çürütür, kimse tanımaz adını bile daha önce duymamıştır ama x kişisi onun için terörist dedi, o zaman kötü biridir ölsün gebersin, bu da bir örnek. Bu can bu tende olduğu sürece rahibi vermeyeceğiz dendiğinde ooo rahibi vermiyor alkış, rahibi verince ooo rahibi verdi tekrar alkış. Bunu benim midem kaldırmıyor işte anlatabiliyor muyum? Senin mezhebini bilemem, kaldırır veya kaldırmaz ama bana ters. Neyse, yazdıklarınızın yarısını zaten anlamadım, havari falan ne alaka, yola nereye devam ne diyorsunuz ne anlatıyorsunuz veya anlatamıyorsunuz, ben benim gibi düşünmeyeni engellerim de demedim zaten arada fark var, siz özellikle gözüme batıyorsunuz ve look gibi, 4-5 kişi daha var şimdi ncklerini verip ortalığı bulandırmaya gerek yok, benim bazı kriterlerim var bakınız izah edeyim. Atatürk düşmanı, Cumhuriyet düşmanı, Laiklik düşmanı, farklı din, dil, ırk, mezhep, cinsiyet veya cinsel tercihlere düşman, çağın çok gerisinde kalıp bin yıl öncesinde yaşayan, şeriat isteyen, hilafet isteyen, yönetici kesimi savunan değil ama malum yönetici kesimin hatalarını bile göz göre göre karaya ak diyerek savunan kişileri engelliyorum sadece, bu gibi kişiler bana bir şey katamaz, sadece zamanımı çalar anlatabiliyor muyum? Bu ülkenin Cumhuriyet rejimini yıkıp şeriat devleti olmasını dört gözle bekleyen laiklik karşıtı kadınlar okumasın doktor da olmasın üniversiteler kafir yuvalarıdır gibi deli saçması cümleleri sarf edenlerin saçmalıklarını okumak zorunda hissetmiyorum kendimi. Benim derdim zaten senin özgürce düşünmen, bak altını çizerek söylüyorum,
düşünmen, ben zaten bunu istiyorum. Ha, düşünmeden konuşan olursa kimse kimseye tahammül etmek zorunda değil. Düşünmekten, sorgulamaktan, öğrenmekten asla vazgeçmemen dileklerimle.
EDİT :
Bu konuda tüm ideolojiler aynı değilmi? İnanmayana bunu soruyorsunuz, ama mesela iskam hukuku olan şeriat sisteminde dinden çıkanın katli vacip gibi şeylerde var. İnanan biri olarak soruyorum.
İslam hukukunda gerçektende bu konuda hoşgörü varmı acaba, tüm ideolojilere görüşlere,
Örneğin Sunniler Şia ideolojilerine hoşgörü ile bakabiliyor mu?
Cevap tek kelime ile hayır. Arkadaş cevaben birkaç cümle kurmuş Osmanlıdan örnek vermiş ama işin aslı öyle değil. Aslına bakarsanız Osmanlı doğrudan İslamın hükmü ile yönetilen ve tam uyan bir devlette değildi. İslam da eşcinsel öldürülür, İslamdan dönen mürtedler öldürülür, Müslüman olmayı kabul etmeyen ve cizye vermeyenler de öldürülür, Müslümansan bile öldürülme riskin var kısacası yine kurtaramıyorsun.