Öncelikle merhabalar herkese, bayram bitti ve umarım herkes güzel, gönlünce bayram geçirmiştir.
Forumda şu tarz cümlelere çok sık denk gelirsiniz:
Alıntı
"o kadar seo yaptırdım bir işe yaramadı"
Alıntı
"seoya tonla para ödedim bir faydası olmalı"
Alıntı
"kaç tane seocuya iş yaptırdım, bir ilerleme yok"
Alıntı
"parasıyla da yaptıramıyoruz, kaç seocu denedi olmadı"
vs.vs.
pek çoğunun ortak noktası da, aslında çok basit bir matematiği bilmiyorlar, ya da paralarına kıyamadıkları için kabul etmiyorlar. SEO çalışmasında iş gücü dağılımı, pek çok işin aksine,
%80 analiz ise, %20 uygulamadır. (Bu bana göre bir yaklaşım, kişiden kişiye değişir) Yani bu ne demek? Süreç içinde gerekli olan yazılım veya diğer dijital, fiziksel ürünler vs. haricinde, parayı belirleyen de iş gücü olduğundan (
sonuçta insanlar emek ve zamanını satar), aslında seo maliyetindeki en temel belirleyicilerden birisi yapılacak analizin kapsam ve derinliğidir.
Şimdi gelelim bu parası boşa giden mutsuzlara...
Aylık xxxx tl danışmanlık için teklif verirsin, gelen cevaplar:
Alıntı
"ben şuna bile şu kadar para vermiyorum, bu ne uçuk fiyat"
Alıntı
"ne yani bu sadece sizin emeğinizin karşılığı mı, backlink dahil değil mi buna"
Alıntı
"ben bir işten o kadar kazanmıyorum"
Alıntı
"daha ucuz bir yöntemi yok mu"
vb. çünkü aradığı şey, hemen 300-500 lira verip, bir sihirli değnek dokunuşuyla en iyi sonucu almak.
Dinsizin hakkından imansız gelir.
Eee serbest piyasa, kapitalizm, beklenti ne ise ona göre pazarlama, nabza göre şerbet. Sonra bakıyorsunuz bu arkadaşların para akıttığı işlere:
en en iyi ihtimalle,
%10 analiz, %90 uygulama.
Çoğunda %0 analiz, bu ne demek?
bu şu demek, senin sitenin durumu ne, kelimen ne, zorlugu ne, rakipler kim, durumları ne, bunlardan
banane!
Her hastaya aspirin veren doktor misali, müşteri farketmeksizin standart uygulama. müşteriden kelime ve linki al, backlinki yapıştır, geç !
Bir şey demiyorum, arz-talep meselesi.
Ve yine seo ile ilgili hizmet veren, paket satan, backlink satan kimseyi kötülemiyorum, sakın yanlış anlaşılma olmasın! Eminim o arkadaşlar da,aldıkları para karşılığında yapabileceklerinin en iyisini yapmaya gayret ediyorlardır (öyle olmayan kötü niyetliler yok değil). Ancak arkadaşlar kimse 200-300 lira için, size günlerini harcamaz, lütfen biraz mantık kuralım. Adam bir paket oluşturmuş, o kaynakları bulma, sistematiği oturtma, pazarlama, teklif aşamasında size ayırdıgı vakit, bu zaten bir emektir, zamandır ve paradır. Bir de üstüne 200 liralık paket için size saatlerce analiz yapmaz.
Zaten backlink satan kişinin işi değildir bu siz extra bir çalışma istemediğiniz sürece. Ben de 100 liraya backlink satıyorum ve her zaman şunu derim : "Bu backlink, ancak başarılı çalışmalar bütününe bir parça olabilir." Çünkü benden aldıgınız backlink dışında yaptıgınız hiç bir iç seo ve dış seo çalışmasını bilmiyorum, içerik kalitenizi, rekabetinizi bilmiyorum. Bu ticaret backlink ticareti ise, siz backlink almaya karar verdiyseniz, buna ihtiyacınız oldugunu tespit edip, kelime ve backlink kapsamı bazında planlamayı yapmışsınızdır sayarım. Oturup da 100 liralık iş için, size saatlerce durum analizi yapamam. Siz eğer kendi başınıza bir backlink alıyorsanız, aşağıdaki analizleri yapmış olmalısınız, bilmiyorsanız da yaptırmış olmalısınız :
- bu kelime de rakiplerimiz kim, güçlü yönleri, zayıf yönleri nelerdir,
- biz bu rakipler karşısında içerik değerimizi arttırmak için neler yapmalıyız
- bu kelimede yükselmek için hangi alt kelimelerde çalışma yapılmalıdır,
- backlink planlamam nasıl olmalıdır vs.
burada on-page ve off-page seo kapsamında pek çok kriter varken ve siz hepsini süper mario tüneli gibi pas geçip, direkt backlink kapısına dayandıysanız bilinçsiz bir şekilde, kusura bakmayın bu backlink aldığınız kişinin suçu değildir.
Backlink satan kişi sadece backlink satar, o backlink için doğru kelimeyi seçtiniz mi, o kelime için nasıl bir backlink çalışması yürütülmeli vs. bununla ilgilenmez. İlgilenirse zaten o işin fiyatı 200-300 tl olmaz.
İç seo optimizasyonu yaptırıyorsunuz 200-300 liraya. Bu temel iç seo iskeletidir. Eklentiler ve bir kaç ayarla tamamlanan, metadır, schemadır, hız ve cachedir, indeks ayarlarıdır gibi standart uygulamalardır. Kelime ve rakip analizi olmadan, içerik bazlı seo derinliğine inilmeden, sadece temel seo iskeletindeki iyileştirmeler sizi tepelere getirmez.
Bunlar zaten işin en basit kısmı, backlink için bir sistemi kurduktan sonra işiniz birbirini tekrar eden ezber işlerdir, yarım saatte biter. yukarıda bahsettiğim, hiç bir analize dayanmayan standart eklenti seo işi max 1 saat alır. İçerik oluşturmanın zaman maliyetine bakmak için, forumdaki en iyi editörlerin günlük kelime hacmine bakabilirsiniz.
Ancak gerçekci bir seo çalışmasında, sadece analize sokulacak verilerin indirilip, excelde okunabilir, yorumlanabilir hale getirilmesi, ayıklanması, yani daha format ayarlaması bir kaç saat alabilir.
O nedenle, xx liraya 20 satırlı backlink paketleri bulurken, xxxx liraya danışmanlık hizmeti alamıyorsunuz, size pahalı geliyor. Ancak işi bilmiyorsanız ve bilen birisinden gerçekci bir destek alacaksanız, kusura bakmayın o zamanın hakkını vereceksiniz. O parayı vermemek için,
tüm tuşlara basan acemi atari oyuncusu gibi, her gördüğünüz backlink paketini almak, sizi bir sürü iş yaptırdım noktasına getirmez. Kafanıza göre takılmışsınız demektir bu sadece.
Son olarak, bir iş yaptırırken işi yapan sizin amacınızı, rekabetinizi ne kadar anlamış ve özümsemiş buna bakın, sonra da yapılacak işi siz ne kadar anladınız ona bakın. Siz öncesinde yapılması gereken tüm analizleri, veri değerlendirmelerini geçip, direkt "kelime bu, link bu, bas paketi coştur beni" derseniz, sonu hüsran olur.
%10 analizden sonra %90 değil % 1500 uygulama da yapsanız, cüzdanınızı çeşme yapıp para akıtsanız, doğru verilere, bu verilere dayanan hedeflemelere göre yapılmayan hiç bir çalışmadan sonuç alamazsınız. Çünkü belki de ihtiyacınız olan şey backlink değildir =) Belki de çözümü bambaşka yerlerde arıyorsunuzdur. Hatta belki de, çalıştığınız, onca para akıttığınız kelime dahi yanlıştır, belki trafik, müşteri her neyse bambaşka kelimelerinizde gizlidir.... Bu sabah görüştüğüm bir müşterimde olduğu gibi
Günün Sözü : Muayene ve tedavi sürecinden önce teşhis için çekilen filmler, tahliller ne ise, SEOda da analiz odur. Bedava film olur mu? Hangi hastane filmi bedavaya çekip, tahlilleri bedavaya yapıp, sonra hasta karar verirse tedaviye para alıyor?
Herkese bol kazançlar, başarılar
Yazıyı faydalı bulduysanız diğer ipucu içeriklerim: 🤪"Ya Tutarsa" SEO Hizmetleri🤪 Max Kaç Linke İzin Var Hocam? Seni gidi seocu seni Milyonlarca Backlink İçin Link Reddetme (Disavow) Çalışmasına Dair Analiz ve Tavsiyeler SEO için Boşa Harcanan Paralar Site Alırken, Trafik Değerlendirmesi Yaparken Buna Dikkat Edin! 💡Backlink Alırken 📈 Backlink Analizi Yaparken Kaçırdığınız Şeyler🤙 📈SEO'da Sezgiselliği Dikkate Almıyorsan🤨, Baştan Kaybediyorsun!👎 💡Doğru Bilinen Yanlış : Manuel Eklenen Backlink İyidir🤙 💡Rakip Analizi Yaparken Backlinkleri Yorumlamak🤙 Doğru Bilinen Yanlış : Disavow Yapmak Spam Score Düşürmez