Evet Greencard cikarsa Egitimine devam edebilirsin ancak universiteni dondurman lazim ve dondurduktan sonra belirli bir sure icinde acman lazim yoksa hakkini kaybediyorsun.
Greencard ciktiktan sonra Amerikaya gidip oturumunu alman lazim ardindan Turkiyeye donup okulunu okumaya devam edebilirsiniz.
Ama greencardini kaybetmemek icin belirli sartlar var bunu saglaman gerekiyor.
Ayrica Amerika gibi bir yere gelipte hala Turkiyede universite okumak isteyen nadir insanlardan birisin.
Son olarak herkese basarilar dilerim kazananlar welcome to USA
Hocam buradaki makine mühendisliği bölümleri Amerika'dakinden çok farklı şeyler öğretmiyorlar. Üniversitem öğrenci takımlarıyla ve kendini geliştirmek isteyen insanlarla dolu neden amerikaya gelip bir ton para yığıp okumak isteyeyim ki ? Ayrıca ben makine mühendisi olmak istiyorum dolayısıyla green card çıkınca oraya gidip mühendis olamadıktan sonra benim için bir anlamı yok yani orada düzgün bir gelir vs elde edemedikten sonra da yaşamak istemem açıkçası.
Ben buradaki hali hazırda Amerika'da da geçerliliği olan diplomamı alıp orada mühendis olarak çalışmak, start-up kurmak vs istiyorum.
Ancak green card çıktığı takdirde TR'de ki oturumum sona ererse aynı zamanda burada okuyamayacağım anlamına da geliyor öyle değil mi ?