Look, önceleri sana çok kızıyordum ama şu zombi tengrici fantezin sonrası kızmaktan vazgeçtim artık, sadece acıyorum, haline üzülüyorum ve ciddi bir tedaviye ihtiyaç duyduğunu düşünüyorum. Evet, ben bir hükümet karşıtıyım ve hükümeti yıkmak, devirmek istiyorum, mevcut hükümeti başarısız gördüğüm için daha başarılı olacağını düşündüğüm yeni bir hükümetin gelmesini istiyorum suç mu? Eğer suçsa iktidarda olanlar hariç diğer tüm partiler büyük bir suç işliyor, ne demek mevcut hükümetin yerine iktidar olmayı istemek, büyük suç çok ayıp. Akıl sağlığın konusunda ciddi endişe duymaya başladım gerçekten hiç iyi değilsin, adını zikrettiğin mafya Rize de şu an yalakalığını yaptığın hükümet adına miting yapıp muhalif kişilerin kanlarını içeceğini söylerken destek verdin mi? Sizdenken iyi miydi? O zamanlar mafya mıydı yoksa vatansever hayırsever iş adamı mı? O şahısa yılın hayırsever iş adamı, Türk dünyasının iş adamı diye cübbe giydirenler sizden değil miydi? Ben bakın bu fetö şarlatan derken bana sus bakayım, ne biçim konuşuyorsun Allah dostları ile sen diyenler şimdi lafta en önde giden fetö düşmanları değil mi? Elini eteğini öpenler şimdi karşısındaymış gibi yapıyor, Gül, Şener, Çömez, Yeneroğlu, Davutoğlu ve Babacan hatta Şükür soyadlı kişiler o partidenken onlardan büyük adam yoktu değil mi? İki yüzlülüğün kitabı nasıl yazılır görüyoruz, tükürdüğünü yalama hadisesisi defalarca canlı canlı izledik, İsveç ve Finlandiya'nın natoya girme olayından Kaşıkçı davasına ve daha öncesinden Rahibi vermeyeceğiz söylemine kadar, bugün ak dediğine yarın kara diyenler, söylediklerini yalanlayanları sevmiyorum arkadaş. Bu sizin eskiden desteklediğiniz mafya da bir tengrici olmadığı kalmıştı tam oldu desene, sizden olmayan her şey oluyor hey gidi hey. Tengricilik oynuyorlar diye milletin inancı ile alay edip kendi inancına saygı bekliyorsun doğru mu anladım?

Bu arada Devlet ve Hükümet ayrımını yapmayı öğretmek isterim, en azından bir konuda bilgi sahibi ol. Bak, Hükümetler iktidara gelen geçici siyasi partilerdir sadece ve Devleti bir süreliğine yönetirler hepsi bu, aslolan Devletin ta kendisidir. Hükümetlere karşı çıkmak Devlete karşı çıkmak anlamına gelmez, Hükümet = Devlet asla olamaz, Devlet tüm ülkeyi kapsayıcıdır. Gelelim ağzından pislik akan cümlelere. Sen ne hakla onlarca yıldır süren çirkeflik deme cüretinde bulunuyorsun? Vergimin nereye gittiğini sormak benim vatandaşlık görevim, bana hizmet olarak geri dönmesini istemek en temel hakkım, sen kim oluyorsun ki hakkımı arıyorum diye iğrenç ifadelerde bulunabiliyorsun? Sana bu hakkı kim veriyor? Kimden cesaret buluyorsun? Demagoji yaptın mı yaptın, Osmanlıyı övmeye kalktığında da senin bildiğinden çok benim unutmuşluğum var, yanına 50-60 kişi al sonra çık karşıma Osmanlıyı en ince detaylarına kadar konuşalım. Atatürk'e karşı Osmanlıyı silah gibi kullanırsan cevabını alırsın. Sedat zombi tengrici ve darbe yapıyor, Abdülhamidi tengriciler harcadı, ee o zaman kesin Turgut Özal'ı tengrici zombi darbeciler zehirlemiştir doğru mu bildim? Atatürk adını kullanarak kimse devlet düşmanlığı yapamaz, Atatürk'ün kurduğu Devlete Atatürkçülükle mi düşmanlık edilecek? Acıyorum gerçekten, rezil ediyorsun kendini, üyelik sürene bakınca öyle çoluk çocukta değilsin sanırım ama harcıyorsun kendini boş yere. Din konusuna pek girmek istemiyorum, açık açık Deist olduğumu zaten söylüyorum. Hiçbir inanca veya inançsızlığa düşman değilim, bana göre hiçbir din gerçek değil, gerçek olmayan bir şeye neden düşmanlık edeyim? Elime ne geçer? Hayal ürünü şeylere düşman olmak çocukça geliyor bana, olmayan şeylere düşman olanlar düşünsün git onlara söyle, bana cevap verdiğin ileti içinde görürsem üzerime alınır yapıştırırım cevabı sonra bak çok ayıp.

Büyük harflerle düşünce özgürlüğü yazmışsın, bak adı üzerinde bir şey değil mi, düşünce özgürlüğü. Kısacası neymiş? Hakaret özgürlüğü değilmiş, düşünce özgürlüğüymüş. Yazar burada demek istiyor ki düşünmekte özgürsün ama hakarette özgür değilsin. Kaldı ki sövme konusunda sadece dine sövme değil, 5 yaşında çocuğa da sövsen bunun cezası var, hakaret sadece dine değil, nerede kime ve neye yaparsan yap hakaret özgürlüğü diye bir şey yoktur anında cezayı yapıştırırlar dürüst hakimler. Düşünmekte ise hakaret içermediği sürece özgürsün, bak mesela bana hiçbir dinin gerçek olmadığını özgürce düşünebiliyorum ve kimse beni içeri tıkmıyor çünkü özgürce düşünebiliyorum ama ne yapmıyorum bil bakalım? Hakareti özgürlük olarak görüp milletin inancına kutsalına hakaret etmiyorum, iğrenç ifadeler ile kimsenin canını yakmıyorum, inanmadığım inançlara mensup kişilere saygı gösteriyorum ve naçizane bende saygı bekliyorum kendi görüşlerime bu kadar basit. Kimse belirtmemiş ama eşcinsellere de saygı gösteriyorum mesela, x dini eşcinselleri öldürün diyor, benim anlayışımda ise herkes özgürce istediğini yapar, senin inancın başkasının özgürlüğünü kısıtlayamaz işte bu kadar basit. Kimseye kin ve nefret besleyemezsin, senden değil diye hor göremezsin, toplumdan dışlayamazsın, tercihlerine saygı duyacaksın hepsi bu. Sen şimdi bana saygısızlık ediyorsun benim görüşlerimi değerlerimi aşağılıyorsun ya, sana da aynı şekilde davranmak gerekiyor ama ben o kadar düşmeyi kendime hakaret sayarım. Saygı mı istiyorsun? Önce saygı duymasını öğreneceksin.