İmamlar müezzinler herşeyden önce devlet memurudur. Din adamı vasfı sadece belli görevleri gerçekleştirme sebebiyledir. Ancak herşeyden önce kanunlara ve bürokrasiye bağlı oldukları için din konusunda %100 doğru ve tam bir şekilde konuşamaz ve görev yapamazlar. Bu yüzden bu memurlar herhangi bir konuda üstün sayılamaz. Ayrıca kendi inancınız nedeniyle memuru rencide edememzsiniz.
Onlarca yıldır süren bir çirkeflik var. BENİM VERGİLERİMLE İMAMLARIN VAİZLERİN MAAŞI ÖDENİYOR. Buradaki cehalet ve ikiyüzlülüğü nasıl anlatabilirim bilmiyorum. Ama admlar yıllardır aynı argümanları kullanıyor.
Ben bir tarihsel gerçekliği açıkladığımda bu kez aynı ithamlarla yaftalıyor. Bir de işin içine demagoji katıp yok padişahlar şöyleydi böyleydi. Bir kelimeden on cmle anlam çıkarıp senaryo yazıyorlar.
Din derslerine, diyanetin bütçesine ve din memurlarına bizzat ben, birçok meseleden dolayı muhalifim.
Ancak birileri de kendi din düşmanlığını püskürtmek için bunları kullanmaya çalışıyor. Bu çelişki, bu yüzsüzlük beni rahatsız ediyor. İslam dinini yıpratan, erozyona uğratan, müslümanları uyuşturan bir sistem. Bu hata yapılırken de devletin ciddi bir bütçesi israf ediliyor.