Türkiyedeki gençlerin yarısından çoğu pasif gelir yada çalışmayayım bir yandan para gelsin ama kafasıyla yaşamak istiyorlar. Türkiyedeki gençler ne yapacağınıda bilmiyor bir bakıyorum ben amerikaya gidicem işte orda şöyle yapcam diyerek giricem diyor.
sonra bakıyorum 1-2 hafta sonra türkiyede şuraya giricem ayda 3000 dolarmış limanda olacam diyor .Yeni mezun birine 3000 dolar verilecek para sanıyorlar şuan şirkettteki Ceo maaşı o kadar zaten .
Siz ne düşünüyorsunuz?
NOT: Bu arada parti (particilik) tutan birisi değilim yanlış anlaşılma olmasın kesinlikle.
Hocam öncelikle türk gencinin bunu isteme sebebi çalışıp biryere gelemeyeceğini çalışsa hakkını alamayıp köle olacağını hep yukarıdakileri doyuracağını anlaması ki çalışarak belki 20 sene önce ev araba alırdın şimdi evine eşya alamazsın 5500 asgari ücret ortalama 2+1 ev kirası 4000 bu yüzden batacaksakta batalım daha kötüsü olamaz kafasıyla ya amerikaya yada herhangi en ufak bir umut ışığına gideriz çünkü mevcut sistemde umut hiç yok gençler çalışmıyor çalışmam abi çalışsam elime ne geçecek bana söyle bende tamam diyeyim. aileme yük olmam dimi çalışıp ayrı eve çıksam daha çok yük olurum biliyorum.