Öncelikle cok tesekkurler bilgiler icin kesinlikle faydalı olacaklar ...Sanırım cevaplara gore sorularım da olusabilecek
İçerikler silinmeden videoları gizleme yapılırsa da mı siliniyor tüm veriler ? Kanalda yakın zamana kadar ingilizce ve Türkçe karısık videolar vardı genel olarak Youtube algoritması Türkçe algılamıs gorunuyor...Türkçe videoları yakın zamanda silmiştim ...Kanal cok eski oldugu için ve ilerde ingilizce icerik uretecegim için bu kanalı kullanmak istiyorum eski olmasının avantajları olabilir diye...Tamamı ingilizce içerik üretip videoları atmaya baslayınca yabancı kitleye yönelir mi peki aslında en onemlisi bu benim için ?
Ben teşekkür ederim...
Gizleme yapınca Youtube videoyu silinmiş gibi algılar veriler gider... Diğer yandan abonelerin çoğu Türk ise her şeyi İngilizce yapsan da Türkler izleyeceği için algoritma yine Türkiye de önerir. Kanalın eski olması Youtube için bir şey ifade etmez yapay zeka her bir içerik için kendi kategorisini ve anahtar kelimelerini oluşturur yurt dışında önerilere çıkar ama çok az olacağı için kanalın yabancılar tarafından izlenmesi ve oturması 6 ay gibi uzun sürer... Sonuç olarak yabancı abonelerin Türk abonelerden çok olması gerek... Not: Kesinlikle reklam yaptırmadığın sürece hiç bir videoyu liste dışı yayınlama liste dışı yayınladığında izlenme gitmeyeceği için algoritma bu kanal izlenmiyor deyip videolarını önermez. Geçmişte böyle bir hatam olmuştu yaşadığım için söylemek istedim