Bence sen bir ikilem arasında değilsin zaten karar vermişsin kendini ikna etmeye uğraşıp biraz daha fazla neden gitmen gerektiği ile ilgili şeyler duymak istiyorsun sanırım bir motivasyon olacak sana . Başka bi ülkeye gitmek eğer kalifiye değilsen sıfırdan başlamak demek okuma yazma öğrenmek , toplumu öğrenmek belki lisede orta okul yazlarında çalışıldığı gibi ayak işleri yapmak bu dediğim (kalifiye değilsen) kimsenin seni direk bir koltuğa oturtmayacağını bilip yeni dünyaya gelmiş biri gibi herşeye sıfırdan başlayacak ve yanlız olacağını bilerek adım atman gerekiyor. Her ülkenin iyi ve kötü tarafı vardır. Her ülkenin ışıltılı ve karanlık semtleri vardır. Buna sen karar verebilirsin ekonomik olarak daha rahat edeceğine eminim ama o rahatlığı etmeden önce bi kaç yıl dayanamıcak kadar zor gelebilir tek olduğun için bunalıma girebilirsin. Gidip bi kaç sene bir kaç bin dolar biriktirip döneceksen belki dişini sıkarsın ama daha gitmeden sadece videolardan bu kadar etkilenip kararsız kalabiliyorsan ordada tek başına karamsarlığın dahada artacaktır. Video çekenleri görüyorum YouTube’da oranın iyi yanlarını anlatıp YouTube’dan Türk izleyici ödemesi alıyor çünki bir Amerikalı izlemiyor neden izlesinki birisi sürekli Afrika’yla Türkiye’yi kıyaslasa bende izlemezdim ayrıca dilini bilmesem . Videolar’dan gelir elde ediyorlar . Her neyse kararı verecek olan sensin belkide kaderin orda yazılmıştır her ne karar verirsen ver umarım hakkında hayırlısı olur