Yanlız yaşamak kesinlikle herkesin psikolojisinin kaldıracağı bir şey değil.
Ben hayatım boyunca tek sakin yaşamak istiyordum. Allah herkese nasıl etsin. Ailemden ayrılıp farklı şehirde 3+1 büyükçe bir evde tek başıma yaşıyorum.
Açıyorum şarkımı. Açıyorum içeceğimi veya kahve makinem ile yapıyorum. film dizi veya oyun bakıyorum. İşlerime bakabiliyorum. Düzenli şekilde yaşarsanız sporunuzu yapar kitabınızı okur kendinizi sürekli meşgur ederseniz gerçekten kimseyi çekemeyeceğiniz seviyeye gelirsiniz. Yanınızda biri birkaç gün kalsa bile size batar rahatsız olursunuz gitmesi için gün sayarsınız. Yani yanlızlık lükstür. Çok zordur yani bir evi geçindirmek temizliğini yapmak yemeğini yapmak bulaşığını yıkamak vs. O kadar kolay görünüyormuş ki dışarıdan aslında baya da zormuş. Günün bir kısmı temizliğe gidiyor temiz bir insansanız tabi.
Yemeği dışardan verebilrsiniz, ayda bir temizlikçi çağırabilirsiniz hepsine çözüm var. Dinlediğiniz şarkının zevki farklı oluyor, yediğiniz içtiğiniz her şey daha kaliteli ve anlamlı oluyor. Benim deneyimlerim böyle. İstediğiniz zaman istediğiniz gibi davranmak vs bunlar müthiş şeyler.
Umarım herkes istediği hayal ettiği hayatı yaşar. Minimal düşünen yaşayan herkes zaten istediği hayatı eninde sonunda yaşar.