şimdi bu işe girdiğim yerde babam çalışıyor patronlada babam konuşmuş işte benim oğlan anlıyor falan gibisinden bilgisayardan gelsin görüşelim vesaire demişler bende gittim görüştüm
normelde üniversite okuyorum 3 aylığına çalışmam gerekiyor kyk kredisi almıyorum ileriye dönük problemler olmasın diye işlerimde r10 üzerinden yürütüp aylık asgari ücrete yakın kazanıyorum fakat bu değişiklik gösterebiliyor bazen yarısını bazen 2 katını kazanıyorum yinede yeterli olmuyor ailemden destek almadığım için reklamı cartı curtu kazandığımın yarısıda reklama gidiyor diyebilirim sigaramda var kyk yurdunda kalıyorum yemekleride devletin verdiği hakla kuş bile doymaz günlük ortalama cebimden 50-60 tl arasında gidiyor yani tabi dışarıya çarşıya gitmezsem gittiğim zamanda 100 150 arası haftanın 7 gününün 4-5 günü çarşıdayız yani üniversite öğrencisi olmak zor zanaat

her türlü para gidiyor neyse bunu fazla uzatmiyim
adama yapabilceklerimden bahsettim yapılması gerekenlerden bahsettim adam bana maaş beklentin ne diye sordu kafamda 6-7 arası düşünüyorum | seo , web tasarım , grafik tasarım yapıyorum | adama sen ne düşünüyorsun abi dedim bu yeni asgari ücret gelmeden önceki asgari ücretle 3500 tl veriyim zaten 3 ay çalışcaksın yapacağın işlerde maksimum 1 ayını alır geri kalan 2 ay boştasın gel buraya hem kendi işlerini ofiste yap ordan kazan hem benden bu kadar para al dedi bana mantıklı geldi şimdi yeni asgari ücrete zam geldi daha bişey konuşmadık ama yine asgari ücret altında verir diye düşünüyorum çalışıyorum şuan dediği gibi 1 ay sürmeden işlerini bitirdim tabiri caizse ofiste boş boş takılıyorum kendi odamda kendi işlerimi yapıyorum yemeğim yolumda karşılanıyor yazıcı falan bozuluyor onun için çağrıyolar vesaire ama yinede asgari ücretin altında alıp sabah 8de işe gidip akşam 6da çıkmak koyuyor insana fakat başka yere gitsem kendi işlerime zaman ayıramayacak gibiyim ne yapiyim kafayı yicem

şimdi yeni asgari ücrete göre bana zam yapmazsa çıksammı kalsammı bilmiyorum