BetaHouse adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Farklı bir bakış açısı mı? Bence cevap vermene bile gerek yok ama kısacası içkiye kumara vs. herkes kendi parasını kendi isteği ile harcıyor, çalışıp kazandığı veya yolda bulduğu para ile herkes istediğini yapmakta özgürdür ama ateistin deistin ödediği vergiler ile imam maaşı ödeniyor, istekleri dışında vergi yolu ile ceplerinden zorla paraları alınıyor da diyebilirdin ama dediğim gibi hiç cevap vermemek yok gibi yapmak en iyisi. Hele hele herkesin Müslüman olmak zorunda olduğu, diğer tüm inançların yalan dolan olduğunu söyleyen, her türlü saygısızlığı yapıp kendi inancına görüşüne saygı bekleyen tipler ile asla mücadele edemezsin, mücadeleye kalkışsan haklı çıkamazsın. Son cümlene katılıyorum bu arada, sen kendinden sorumlusun, ben kendimden sorumluyum, x kişisi kendisinden sorumlu, işte denklem bu kadar basit.
içki içen, sigara içen esrarkullanan vs.. ilk başta kendi parasıyla yapıyor denilip masum gösterilebilir ama biraz düşününce keşke olan sadece kendi parasına olsa durumu ortaya çıkmaz mı? içki, sigara içen öncelikle kendi sağlığını tehlikeye atıyor, hatta yanında içtiği birçok kimsenin de sağlığını tehlikeye atıyor. sonra bu durum bir süre sonra sağlık sorunlarına yol açıyor. ve hastane süreci başlıyor. bu hastane süreci de maliyetinin büyük kısmını devlet üstleniyor. yani sen ben vergilerimizle üstleniyoruz...

yine içki nedeniyle birçok, yaralamalı ve ölümlü kazalar meydana geliyor. tecavüzler, kavgalar gürültüler vs...yine kamuya(insana) ve kamu malına zarar. hatta daha derine inersek bu pis şeyler yüzünden hapishanelere düşenlerin masraflarını bile biz vergilerimizle karşılıyoruz.. örnekleri çoğaltabiliriz...

bu arada camilerin büyük çoğunluğu halkın parasıyla kendi isteğiyle yapılıyor. benim vergilerimle yapılıyor istemem derseniz o zamanda bir başkası bir başka hizmeti istemez ki bu işin sonu yok...

mesela ben istanbul dışında yapılan hizmeti istemem dersem bir başkası da benim vergimle şu hizmeti almıyorum istemem noktasına gelinirse nasıl işin içinden çıkacaksınız...