herkese iyi çalışmalar. web site sırlamalarıyla ilgili bir kaç sorum olacak. cevaplayanlara öncelikle teşekkürler.
- eğitim sitem var. evet insanlar belli kelimeleri özel olarak aratır ( 5. sınıf matematik testi, online test, online ders vs..) ancak skala oldukça geniş. yani özellikle öğrenciler hele de ortaokul grubu ( ki çoğu insan da öyle o da ayrı) direkt arayacağı ifadeyi yazar. Mesela 7. sınıf sosyal bilgiler osmanlı devleti kuruluş padişahları, 6. sınıf fiilimsiler soruları, üçgen bir çokgen midir? .... haliyle hangi kelimeden çalışma yapılabileceğini nasıl tespit edebiliriz ? her dersin her konusu her ifadesi aranma olabilecek şeyler.
- bazı site satış konularını görüyorum. ( hatta bugün de vardı) site çok yeni sayılabilecek bir seviyede ama binlerce lira kazanmış. dahası yüzbinlece, milyonlarca tıklanma (ziyaretçi) almış. bir sitenin bu hale gelmesi için nasıl bir çalışma yapılmış olabilir ki ? ( ki satış konusu sahibi içerisinde 2000 civarı konu olduğunu makale ve seo için çok ciddi olmayan rakamlar ödediğini sanıyorum 8k idi yazmıştı)
- sitem bazı cümle aramalarında ilk 10 da çıkıyor. ama bunu başka aramalarda nasıl öne çıkarabiliriz? dahası kişilerin neyi aradığını rakip analizi ile mi bulabiliriz ?
Tekrar teşekkür ederim. umarım sorularım ve gelecek cevaplar başka arkadaşlara da yol gösterici olur.