KKTC şartlarında okumak istemedim, GAU'de okuyan bir arkadaşım memnundu ancak benim orada olduğum bir dönemde batma söylentileri gündemdeydi. Öğretmenlerin bıraktığı gibi şeyler söyleniyordu. KKTC maalesef para konusunda çok büyük sorun yaşatabilecek bir yer. Barınma konusunda, kiralar genel olarak 12 aylık peşin alınır ve öğrencilere uygun olan evler gerçek anlamda sorun. Evlerde ısınma sorunu çok fazla görülüyor ve kışın elektrik soba, klima gibi şeylere başvurmak zorunda kalıyorsunuz. Sonucunda çok yüksek faturalar geliyor. Resmi işler konusunda KKTC'de sistem Türkiye'den çok farklı işliyor, büyük sorunlar var maalesef. Geçiş hakkında istediğin bölümü bilmiyorum ancak bildiklerimi anlatayım. Üniversiteye gittiğimizin ilk 2 haftasında bir çok arkadaş okulu direkt olarak bırakmıştı burada okunmaz diye. Öncelikle bu konuda kendini hazırla. İnsan bozmaya çok müsait bir yapısı vardır, gece hayatı insanı adeta içine çeker.
Daü, Laü, Kisbu, Ciu gibi üniversitelerde görme fırsatım zaman zaman derslere girme fırsatım oldu. Eğitim anlamında iyi ve gerçekten berbat diyeceğim zamanlar oldu, kararınızı iyi verin. Maddi anlamda gerçekten insanı tüketir.