bilginin bilimsel olması için ispatlanabilir olması gerekir,öngörü ya da çıkarım eğer bilimsel bilgi değildir. ispatlanana kadar
o zaman bir bakteriye göre insanın boyu sonsuz
diyeceklerim bu kadar 😃
bilim sadece kanunlardan olusmaz, teoremler,ongoruler, tahminler hepsi bilimdir.
evrenin sonsuz olma öngörüsü oyle kuru sıkı bir öngörü değil, yine bilimsel bazı kabullerden yola cikarak yapiliyor. sizin dediginiz gibi olsaydi bilim hic ilerleyemezdi zira bilimi ilerleten öngörü ve cikarimlardir.
zamaninda karadelik bir ongoruydu, sonra gorulememesine ragmen kesin vardir dendi, simdi de görüntülendi. karanlik madde de bir öngörü, neyle sonuclanacagini bilmiyoruz, ama ongoruler ispatlansa da, aksi de ispatlansa bir bilimsel ilerlemenin ilk adimidir, bilimdir
edit : sonsuzluk ile ilgili yorumlarinizi simdi okudum, dogruluk payi olabilir şeyle yazmissiniz. coklu evren kavrami var mesela, sonsuz tek evrenden cikmaya calisiyor bilim adamlari cunku tek bir sonsuz evren cogu seyi aciklamak da kisir kaliyor. sizin gibi dusunen bilim adamlari da var. ben sadece ongoru bilim degildir demenizle ilgili elestri getirdim, mevcut bilimsel verilere oturtularak yapilan tahminler de, ongoruler de bilimdir. senelerce bu sayede ilerledi bilim, diger turlu devlet dairesine döner zaten. bunu demek istedim.