Haberleri kim yazacak? Eğer sağdan soldan içerik çalarak oluşturacaksanız asıl kaynak dururken haberi neden sizin uygulamanızdan okuyalım ki? Ben gazeteciyim, haber üretme sürecinin ne kadar zor ve masraflı olduğunu biliyorum. Eğer kendi yayıncılığını yapmayacak, içerik aktaracaksan okurlar için ne kadar fark yaratabilirsin bilmiyorum ancak her yerde olan haberi okutmak, kitle edinmek zor olacaktır.
Haber üreten kaç site var ki hocam? Üretse bile attıkları başlık ile içerik birbirinden alakasız. Çoğunluk ajanstan gelen haberin başlığını ve manşetini değiştirip ekliyor. Geriye kalan da kim kimi nerede düdükledi, onun frikikleri, bunun yürek hoplatan görüntüleri falan falan.
Okuyucunun istediği, başlık ile kullanıcıyı yanıltmayan, sayfalarca satırı okumak zorunda bırakmayan, reklama boğmayan, stabil çalışan bir haber uygulaması. 1 milyon kullanıcı kitlem olmaz da 10k olur. Gözüm çok yükseklerde değil.
Amacınız gerçekten habercilik yapmaksa; araştırmacı gazetecilik ile doğru haber yapabilirsiniz. Ama hem haber yapayım hem de iyi kazanayım derseniz clickbait ustası olmaktan başka çareniz yok.