ozcaglarbora adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba, ürün satışı yapıyorum. Şimdiye kadar insanlara instagram üzerinden ulaştım. Müşterilerim Almanya, Hollanda, İngiltere ve İspanyadan. İnstagram dışında bir de website kurmak istiyorum fakat aklımda şu sorular var.
1- SEO için Websitenin kurulduğu hosting ne kadar önemli ?
2- Türkiye lokasyon servere kurduğumda yabancı müşterilere ulaşabilir miyim ?
3- Server Almanya lokasyonlu olsa fakat domain türk firmalarından alınsa bir şey fark eder mi ?
4- Google Adds den reklam vermek istersem, türk lokasyon hosting veya yurtdışı lokasyonlu hosting olması fiyat farkı yaratır mı ?
5- Yurtdışı lokasyonlu hosting almam daha mantıklı olacaksa hangi ülke olmalı ?

3. soruyu bilen varsa özellikle yanıtlayabilir mi ? Çünkü elimde türk firmasından alınmış bir domain var onu kullanmak istiyorum. Ama eğer sıkıntı yaratacaksa onu da yabancı firmadan alacağım.

Teşekkürler.
1-) Tam olarak ne için web sitesi açmak istediğinize bağlı. Blog sayfası mı ? Ürün tanıtımı mı ? Ürün satışı mı ? Ürün satışı yapmak için açmayı planladığınızı varsayarak cevap vereyim. Host şirketiniz bu işlerde bel kemiğiniz olacak kadar önemlidir. Kullandığı panel türünden tutunda iletişime kadar her şeyiyle stabil olması açısından çok rahatlatır.

2-) Ulaşabilirsiniz ama ulaşmaktan çok sisteminizin stabilliği ve hızı önemlidir. Yoksa bir web sitesi 15 saniye içerisinde açıldığı zaman da 2 saniye süre de açıldığı zaman da ulaşmış olursunuz. Bunlar ince nüanslar hesabınızı iyi yapmalısınız.

3-) Almanya lokasyonlu olması demek illa yurt dışı firmalarla çalışacağınız anlamına gelmez. Ülkemizde yurt dışında sunucu alt yapıları bulunan hosting şirketleri var. Bunlardan bir tanesi Hostlab uzun zamandan beri kullanıyorum, memnunum. Almanya ve Türkiye lokasyonlu hizmetleri mevcut merak ettiğiniz bütün hususları sorarsanız derinlemesine yardımcı olacaklarını düşünüyorum. Soruna cevap verecek olursam domain adresinizin aynı host adresinizde olmaması her hangi bir etki yaratmaz. Yani, her hangi bir sıkıntı yaratmaz. Kullanabilirsiniz.

4-) -

5-) Sanırım çoğunlukla Avrupa ülkelerine satış yapıyorsunuz. Almanya merkezli sunucu almanız yeterli olacaktır.