1) Çok önemli. Arama sonuçlarında yer alan sitelerin Ipleri sıralamayı doğrudan etkiliyor. Sonuçlarda bir site çıkarılırken sitenin bussiness kaydı, verdiği dış linkler ve IPsi önem teşkil eder. Aynı zamanda hosting hıza da çok etki ediyor ve hız da bir sıralama faktörü. Pagespeed boşuna yok. Avrupa bir lokasyon kullandığınızda bile site Amerika'da yavaş açılır. Bu nedenle ileri seviye sistemler var. farklı birkaç kıtadan server alıp load balance sistemi kurmak gibi ya da farklı uzantılar ile farklı siteler kurmak gibi (us de vs gibi) Konuyu fazla dağıtmadan hangi ülkeye hizmet vermeyi düşünüyorsanız o lokasyondan hosting almalısınız. Avrupa ise tabi önemli değil Almanya olur Hollanda olur istediğiniz hostingi seçersiniz.
2) TR lok hosting ile asla verim alamazsınız. Aramalarda siteniz çıkar ama başarı sağlayamazsınız. Siteniz yavaş açıldığı için ve IPden kaynaklı olarak daha alt sayfalarda çıkarsınız. Amerika hitinde hiç şansınız yok zaten. Avrupa'da da çok parlak sayılmaz.
3) Hiçbir sorun olmaz. Domain kaydedildiği firmanın önemi yok. Metunic'de olur Godaddy de Namecheap de. Domainde önemli olan kayıt süresi. Mesela bir domaini 10 yıl uzatırsanız google gözünde bu ya bu adam bu projeye bayağı sağlam giriyor uzun süre bu projede kalacak o yüzden güven faktörlerinden birisidir.
4) Google Adds reklam fiyatını belirleyyen şey reklam verilecek kelimedir. Bir kelimede ne kadar rakip varsa o reklam ücreti fazla olur. Hostingin domainin reklam ücretleriyle alakası yoktur.
5) Hedeflediğiniz ülkeden hosting almalısınız.
Hosting olarak Hetzner öneririm. Firmanın hosting hizmeti var ama Cloud sunucu kiralamanız çok daha iyi olur. ABD ve Almanya serverleri mevcut. Bir plesk aapanel cyperpanel wordops gibi sistem kurup web sitelerinizi barındırabilirsiniz. Tek ipde sizin siteniz olur. Diğer türlü hostinglerde 1 ipde yüzlerce site barındırılıyor. Hem hızlı olur hemde bir panel kuduğunuzda birkaç site barındırabilirsiniz. 5 dolara bir makina kiralarsınız hem hızlı olur hem çok site barınız çok karlı yani. Kurulum bilginiz yoksa birine kurdurabilirsiniz. Pleskmesela putty den tek komutla kuruluyor. 8-10 plesk videosunu izleseniz plesk yönetimini öğrenirsiniz.
Ben şu an kendim panelsiz sistem kullanıyorum lemp nginx sistem. Cloudflare mevcut. Tüm temalarım optimize tüm site sayfalar %100 pagehızında. Ben gidip bunu hizmeti kinstadan alsam ayda 220 dolar verecektim. 4 euro kiraladığım bir makina ile kinsatadan belki daha iyi performans alıyorum.
Ben vps ile uğraşmam derseniz hosting olarak A2hosting önririm.
Kısacası loksyon dışında VPS/VDS ve düz webhosting ayrımı da söz konusu. Tek ipde site barındırmak var paylaşımlı hostingte 300 site içinde barınmak var. Hız performans en yüksek etki için her zaman en iyisini kullanmak gerekiyor. Sonuçta ayda ayda 2 dolar harcayanda var 100 haycayanda 100 harcayan enayi değil yani. Site var 4-5 saat kapalı kalır tüm sıralaman alt üst olur.
Hetzner düşünürseniz imzamda link mevcuttur.
Başka sorunuz olursa cevaplarım.
Cevabınız için çok teşekkürler. Elinize sağlık.