A.AY adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben inanıyorum İslamiyetin gerçek olduğuna ama bunu geçelim.
Bu bilgisayar oyunu Pubg mi ki oyun oynar gibi din seçilir mi?
Hiç mantıklı değil
Yine din konusu, yine sen Evet, tam olarak bilgisayar oyunu gibi seçilir, burada anahtar kelimenin altını çizelim, seçilir. Biri sana x inancına sahipsin diyor ve kimliğine daha doğduğun zaman x inancını yazdırıyor, altına yapıyorsun, su diyemiyorsun, yürüyemiyorsun ama bir inanca sahipsin, neden? Her insan inancını seçmeli, burada önemli olan kelime seçmek, aileden kültürden bile olsa hiçbir inanç kimseye dayatılmamalı, mesela 18 yaşında birey gidip inancını yazdırabilmeli. Bu BURHİ nicki arkadaş bu din meselesi ile gerçekten çok uğraştı epeydir takip ettiğim bir konuydu videoyu da izlediğimde Burhi'nin adına sevinmiştim akşam gerçekten, din hanesine yazılacak 3-5 seçenek mevcutmuş sadece bu alanda bir kısıtlama söz konusu, öyle kafamıza göre gidip ateist, deist, agnostik veya herhangi bir dini yazdıramıyoruz kısacası. Yanılmıyorsam avukat oluşunun da etkisi ile epey bir mahkemenin ardından başarmış olduğuna gerçekten sevindim. Bir kişinin Tengrici olduğuna değil bu arada beni ne ilgilendirir, bu bir emsal doğurur ben buna sevindim, öncü oluşuna sevindim yoksa et ve tuz yememe oruçları vs. bir sürü adetleri var bende yerine getirmeyeceğini düşünüyorum sonuçta Tengri yazdırabildi diye bu tüm ritüelleri eksiksiz uygulayacağı anlamını taşımıyor. Kısacası bu gibi haberler ile arada özgürlük ve demokrasinin esintilerini alabiliyoruz işte, insanlar adlarını hatta soyadlarını bile değiştiriyorlar, cinsiyetlerini bile değiştirebiliyorlar hatta ama inançlarını değiştirmekte zorluk yaşıyorlardı, üzerinde epey eğitim, okuma ve araştırma gerektiren bir konu hakkında daha doğduğu gün o kişi adına karar verilmesi yanlışlığı yanılmıyorsam yeni kimliklerde düzeltildi ama gizli din hanesi var dedikoduları vardı çok ilgilenmedim ama sanki orada yazan dinin tüm gereklilikleri o kişi tarafından yerine getiriliyormuş gibi veya x bir dinin yazılı olması yeterliymiş gibi, veya ayrıştırmak isteyenin mezhebinden belki tarikatına cemaatine kadar ayrıştırmayacakmış ötekileştirmeyecekmiş gibi. Burhiyi tekrar tebrik ediyorum.