fatihbaz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
normalde yani şahsen araplarla bi sorunum yok hocam,diger hiç kimse ile olmadıgı gibi ama benim nefret ettigim şey,ülkemizdeki insanların arapları mübarek/kutsal bi millet olarak görmesi.ben orta okulda,lisede ingilizcemi geliştirmeye çalışırken çevremdeki biçok insandan laf yerdim.ingilizceyi ögrenip napacan,ögreneceksen arapca ögren bari işine yarasın filan diye.nasıl işine yarayacagı konusuna hiç girmek istemiyorum,orası dipsiz kuyu misali zaten ingilizce biliyormuş,şuna bak.aç şu kurandan 2 satır arapca dua oku desen bilmez diye dükkanının önünden kovalardı bakkal mesela.bu konulaa çokta girmek istemiyorum ama ülkemizde araplaşmayı savunan insan sayısı az degil yani.sorsan türküm der,ama araplarla savaşa girsek seni beni keser onu korumak için.
Tarihde türkleri daha doğrusu türkiyede yaşayan her ırktan insanı araplar sırtından vurmuştur.Bu demek değildir ki hepsi kötü ama hani derler ya sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer aynı o misal.Dil din ırk mezhep farketmez bizler için ama bizlere hainlik yapan türk de olsa başka bir şey de olsa farketmez ona göre haraket etmemiz lazım.
Kuran arapça evet-ibadetler arapça evet.Peki kaçta kaçımız (inançlı insanlar için yazıyorum ) okuduğu duanın anlamını biliyor ? Çok az sayıda .Hoca arapça küfür etse amin diyecek insanlar var neden çünkü ne dediğini bilmiyor türkçesini okumamış ki adam ?