Geçen gün açtığım konuda yazdıklarıma cevap bulamadım. Özelden de konuşmama rağmen gerçekten çok komik ama yazdıklarım hariç her şeye cevap verdiler sağ olsunlar.
@ismail; moderatör bana ''Forum içerisinde kimseye "naşşş" diyemezsiniz. Forum sahibi bile kullanmıyor bu kelimeyi kimseye. '' demiş ve ban cezamı bu ''naş'' kelimesinden aldığımı söylemiş. Naş kelimesinin evet genelde argo tabir olarak sokak ağızı kelimesidir. Çingenelerin kullandığı kelimelerden bir tanesiymiş internet kaynaklarında öyle okudum. Bana açtığım konularda algı yaparak Atatürk'e hakaret ettiğimi aşağıladığımı öne süren 3-5 adet arkadaşın algısıyla her seferinde konuyu saptırarak ya moderatör arkadaşları bu algıya dahil ediyorlar yada moderatör arkadaşlar dünden razı yanlış anlamaya ve bu sayede bana yapmadığım şeylerden ban cezası yada uyarı veriliyor. Eğer ben değil Atatürk'e bir başkasına küfür, hakaret ettiysem bana ban cezası verilmesin ben direk hesabı siler giderim açık açık söylüyorum. Çünkü kendime yapılmasını istemediğim bir şeyi değil Atatürk'e herhangi bir kişiye dahi yapmam. Ben adaletten yanayım ve şimdi sizlere benimle tartışan kişilerin bana yada değerlerime edilen veya iftira atılan lafların çok ufak bir kısmını göstereceğim:
''Zırlamayı kes mübarek günde ağzımı bozdurma benim utanmaz herif.''
''Kendi pisliğinde boğul.''
''Bölücülük yapmanın lüzumu yok. ''
''Sen herhalde şeysin sen şeyhinin dışkısına tapan şirk severlerdensin. yallah Arabistana ''
''senin gibi Yunan artığı Ermeni beslemesini bıraktıkları için çok üzgünüm. ''
''Erkek doktor badelemesin diye kadın doktor diye kendinizi yırtarken sorun yok ama kızını okula yollamak Allah'a savaş açmak ha jsjsjs badelenmeye devam...''
''Arap masallarına inanan çöl bedevisi! ''
''sen bırak müslümanı insan bile olamazsın ''
''Allahın Cahili, çorap bile senden zeki, ne zaman susacağını ne zaman konuşacağını emin ol daha iyi bilir. ''
Bu laflar sadece çok ufak bir kısım. Ben ''naş'' dedim diye ban cezası alırken bu arkadaşlar sırf moderatörlerin çoğu ile aynı görüşte olduğu için bir çoğu ceza dahi almadan yollarına devam ediyorlar. Eğer ben en ufak argo demeye dilim varmıyor fakat hadi argo olsun, argodan dolayı ban cezası alıyorsam yada algılarla ban cezası aldırılıyorsam burada bu lafları eden insanların benden daha büyük ceza almaları lazım ama ne yazık ki almıyorlar. Konuştuğum moderatörlerin çoğu kurallara tabi olduklarını ve ona göre hüküm verdiklerini söylüyorlar ama ne yazık ki kural bana uygulanırken diğer arkadaşlara uygulanmıyor yada uygulanıyorsa da adaletli şekilde uygulanmıyor. Lütfen okurken empati yaparak okuyun ve yapılan haksızlığı görün. Ben kimseye benim görüşümden olsun düşüncesinde değilim ki herkes benim görüşümün karşısında da olabilir bunda bir problem yok. Geçen gün hocamızda söyledi moderatörlerin çoğu solcu yada işte ateist vs. dedi ki bu beni ilgilendirmez isteyen herkese istediği şeye tapabilir, inanabilir. Ama benim görüşümü benimsemiyor diye çifte standart yapamaz. Ben burada suçlama yapmak istemiyorum ama yanlışa da yanlış dememek de olmaz. Benim isteğim, beni raporlayan çoğunluk olduğunda ban cezası veriliyorsa, benimde raporladığım arkadaşlar da aynı sağ duyuyla incelensin ve gereken ceza verilsin. Ben raporladığım çoğu kişiyi günlerce takip ediyorum fakat ceza almıyor. Özelden dahi moderatör arkadaşlara edilen hakareti söylememe rağmen bir ceza verilmiyor. Şuna da yemin ederim ki şahit oldum adam küfür yazdı ceza almayı bırakın moderatör tarafından sadece mesajı silindi. Yani burada genel olarak demek istediğim görüş ayrılıkları olacak ve olmalı da fakat moderatörlerin bir görüşü varsa da bunu hissettirmemeli ve çifte standart yapmamalı.
Normalde konu açmayacaktım fakat özelden konuştuğum hocalarım dediklerimi dikkate almadığı için açmak zorunda kaldım. Çünkü bugün sosyal medyada bile haksızlığa karşı laf söyleyemeyen, gerçek hayatta hiç söyleyemez düşüncesindeyim. Amacım aşağılık kompleksi yapıp karşı tarafın ban ceza alması değil sadece adaletle hüküm verilmesi için bu kadar uğraşıyorum. Bugün bana yapılan yada benim hissettiğim yanlış yarın size yada bir başkasına yapılabilir. Moderatörler de hata yapabilir sonuçta insanlar fakat moderatör arkadaşlar hep spesifik konuları genelleyerek kenara atıyor bu durumda bana göre haksızlık yaratıyor. Bana ceza uygulayan hocalar kurallara göre hareket ettiğini söylüyor fakat aynı kurallar bir başkasına ceza veremiyor.
LÜTFEN beğeni alacağım diye hep aynı arkadaşlar gelip popülist laflar etmeye çalışmasın ve konuyu saptırarak iftiralar atmasın.