digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
iş fikri istemek ayrıdır. Borcum var, param yok, hediye alacağım, ilaç alacağım diye belirtmek farklıdır. Bahse konu başlığı okumadım. Ama forumda ajitasyon yapan bir kitle türedi. İyi niyetli insanları suistimal edebiliyorlar. Sevgilime hediye alamıyorum diye yardım istenmez. Bu forumda bebeği olan maddi durumu iyi olmayan bir arkadaşa para göndermek istedim kabul etmedi. İş karşılığı parayı alabileceğini söyledi, para vermek için iş uydurdum. Bebeğine mama almak için konu açmıyor böyle adamlar. Bu arkadaş iş ilanı açarken bebeğim hastalandı ilaç almam lazım yazmıyor. Bu ekonomik dönemde sevgiliye hediye almak için konu açana tepki gösteren olması çok normal.
Peki karşınızdaki kişi bir gençse bu yine mi birşey değiştirmiyor hocam? Hani büyüklerimiz bize hep şunu der ya hocam “gençtir cahildir yapar”. Gençlikte herkes yanlışlar yapar ama büyüklere düşende kırmadan incitmeden onlara doğru yolu göstermektir. Ben bunu savunuyorum açıkçası, eskiden ne güzeldi büyüklerimiz bizi karşısına alırdı nasihatler verirdi şimdi kaldı mı öyle ortamlar hocam