Öncelikle mağdur olan tüm arkadaşlara geçmiş olsun. Ben mağdurlardan değilim ancak aklımda birkaç soru var:
Eşiniz vekalet ücreti alacak mı? Alacaksa avukatların reklam yasağı olduğu için isim olarak belirtmemeniz daha iyi olmaz mı?
Karşı tarafınca icra sürecine itiraz etmeyeceğine bukadar emin nasıl olabiliyorsunuz?
Birde daha fazlasını alacağınızı belirttiğiniz için söylüyorum; kişinin üzerinde bir mal varlık ve sigorta girişi yoksa ne gibi gelir elde edebilirsiniz?
Yanlış anlamayın vekalet ücreti 5100 TL verip ayda 100-200 TL nafaka artışı alanlar olunca mağdur arkadaşlar da ona göre soru işareti giderilir diye düşünüyorum.
Ayrıca davet eden kişilerinde artık direkt sorumlu olması gerektiğini düşünüyorum.
Selamlar,
Öncelikle burada bir reklam yapılmıyor dileyen kendisi veya başka bir avukat ile irtibata geçebilir süreci bilen birisi olarak ismini ilettim.
İcra sürecine itiraz etti diyelim, verdiği süre dolduğunda 25 günlük sonunda itiraz edebileceği bir durum kalmayacak.
İcra takibinden bir şey çıkmasada (Burada ödemeyi aldığı hesap kendisi değil yüksek ihtimalle) kişi bulunup ceza alması sağlanacak.
Vekalet ücreti şu şekilde alacak tabi, vekalet veren kişi adına icra ve şikayette bulunacak eğer ki vekalet vermek istemeyenler kişinin ceza almasını isteyenler direk tanık olarak dilekçede ismi geçecek ve ifade verecek.
Vekalet ücreti normal şartlarda bu işlemler için dışarıdan bir avukata gittiğinizde en düşük 5.000 TL'den kapıyı açacaklardır ancak burada kendisinin alacağı ücret bu fiyatın kat kat altı olacak.
Vekalet ücreti olarak 5100 TL olduğunu kim söyledi onu merak ettim

Noterden bir vekalet 500 - 750 TL arası bir şey max, ancak vekalet vermek istemeyenler doğrudan tanık olarak ifadeleri alınacak.