vedatdemirkan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bilimsel açıdan bilmiyorum ama dini açıdan bir duyummu dersiniz bilgimi dersiniz artık var
Hz. Muhammed kedinin sırtını okşamış. O günden beridir de kediler sırt üstü yere düşmezlermiş. Bediüzzaman Said-i Nursi gibi bazı alimler kedilerin çıkardığı mırmırların 'Ya (Er) Rahim, Ya (Er) Rahim' şeklinde bir dua olduğunu, kedilerin bu şekilde şükredip, zikrettiklerini söylemektedirler
SavixieN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hz.Muhammed (S.A.V.) Efendimiz, kedilerin sırtını ovaladığı için sırtlarının yere gelmediğini öğrenmiştim. Tabii ki, hiç araştırmadım. Aydınlatırsanız sevinirim. Aynı zamanda 1 yaşında Scottish Fold erkek sahibiyim
vedatdemirkan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hikayenin doğrusuda bu hocam
çok anlatılan bir kıssaya göre Peygamber efendimiz (s.a.v.) birgün namaz kılarken bir yılan onu sokmak için gelir.Tam yılan efendimizi sokacakken bir kedi de gelip yılanı öldürür ve peygamberimizi korur.Bunun üzerine peygamberimiz kedinin sırtını sıvazlar,okşar ve der ki "SENIN SIRTIN YERE GELMESIN" ...
haber58 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) 'in en son çocuğu olan Fadime anamızın kediler için "sırtın yere gelmesin" şeklinde dua ettiği rivayetleri yaygındır.
Pazgha adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kedilerin sırtı yere gelmez çünkü büyüklerimizin anlattığı bir rivayete Peygamber Efendimiz namaz kılarken yanına yılan gelmiş ve kedi o yılana müdahale etmiş Efendimiz kedinin sırtını sıvazlamış ve bir daha kedilerin sırtı yere gelmemiş. Bir çoğunuzun büyükleri de bu şekilde yada buna benzer bir şey anlatmıştır diye düşünüyorum.

Bu kedi bizim Mia. Siyam cinsi ağır psikopat bir varlık. 😂
O zaman yapılacak iş basit. Hz.Muhammed (S.A.V.)' den önce kediler dört ayak üstü düşüyor muydu yoksa o zamandan sonra mı değişti ? Bunu araştırmak gerekli bence.