ABD vergi koşulları nerelerde geçerli?

İkamet ettiği bölgeden bağımsız olarak YPP kapsamındaki her içerik üreticinin Google ile ABD vergi bilgilerini paylaşması gerekir. ABD vergi yasası uyarınca Google'ın, uygun durumda ABD'deki izleyiciler üzerinden elde edilen YouTube kazançlarınızdan vergi kesmesi gerekir. Vergi stopajı koşulları ikamet ettiğiniz ülkeye, vergi anlaşması kapsamındaki haklardan yararlanmaya uygun olup olmadığınıza ve Şahıs mı yoksa İşletme olarak mı tanımlandığınıza göre farklılık gösterebilir.
  • ABD dışındaki içerik üreticiler: ABD vergi bilgilerini gönderirseniz, stopaj oranları ABD'deki izleyiciler üzerinden elde ettiğiniz kazançlarda %0-30 arasında ve ülkenizin ABD ile bir vergi anlaşması ilişkisi olup olmamasına bağlı olur.
  • ABD'deki içerik üreticiler: Geçerli vergi bilgileri paylaştıysanız Google, kazançlardan vergi kesintisi yapmaz. ABD'deki çoğu içerik üretici, ABD vergi bilgilerini göndermiştir.
Önemli: ABD vergi bilgisi paylaşılmazsa Google'ın maksimum vergi oranı üzerinden stopaj kesintisi yapması gerekebilir. Vergi oranınız, AdSense hesap türünüze ve yaşadığınız ülkeye bağlı olur.

Burda Ulkeye gore oldugundan bahsedıyor ulkenızın ve adsense turunuze gore . yukarda vergı bılgısı gonderdıgın zaman 0.ıle 30 arası dıyor .
Ben ornek yerel hesabtan abd kazancı aldım %30 stopaj kestı benden.
Uk uzerı aldıgımda sonucu merak edıyorum o ulke ıle anlasmaları ne oldugunu . son olarak gonderılmezse vergı bılgılerı ulke ve adsense turunuze gore bır stopaj olucagından bahsedılıyor.

Fakat genel olarak %30 bır kesıntı yasassı var %24 vb. ama bır yandan da yumusayarak anlasmalı ulkelere ve bolgeye gore stopaj ayarlanır da dıyor..

Bunun bılgısını net sekılde bılen varsa tarafımca kendısıne odeme yapılacaktır OZEL DEN benımle ıletısıme gecsın..