trk2019 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
alakası yok hocam, sorun belki hizmet sektörünün asgari ücretle çalışması olabilir, kimse memnun değil. Ama öyle olsa kendi işini yapan market ve taksiciler kendileri söylüyor aylık 50k kazanıyorum diye. iş ahlakı yok belki de ondan, insanımız memnuniyetsiz ve iş yapmayı kendine hakaret olarak görüyor.
trk2019 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
olay paranın tutarı değil, 100tl de olsa aynı sorun.
Hocam insanlar kırılmış durumda 5 yıldızlı otelden servis almıyorsunuz sipariş verdiğiniz veya kahve içmeye gittiğiniz yerlerde personeller asgari ücret çalışıyor genellikle günde en az 10 saat çalışıp üstüne bir de mesaide kalıyor, hakettikleri maaşı alamıyor mesai parası vermiyor çoğu yer üstüne normal maaşı bile geciktire geciktire veriyorlar, çalışanımız günlük gelen zamlara maaşı nasıl yetirteceğini sorguluyor, müşteriler çalışanları onlardan aşağıda görüyor ve çalışanlar bunun üstüne mobbingin kralını yiyor.

Bunların üstüne çalıştıkları yer fiyatları düşük tutabilmek için malzeme kalitesi ve miktarından çalıyor, müşteri memnun olmazsa yine asgari ücrette götünü yırtarak çalışan o genç arkadaşımız suçlu oluyor. Arkadaşımız 10 saat çalışıp bütün gün hem müşteriden hem patronlarından azar işitip eve geliyor haberleri görüyor zamları görüyor psikolojisi daha da bozuluyor, markete gidiyor fiyatları görüyor daha da bozuluyor. Bu durumdayken nasıl bi kalitede servis bekliyorsunuz bilmiyorum ama benim kanaatim hizmet sektöründe çalışanların en az 75i düzgün ve kibar kişiler. Bu şartlarda memnun olup çalışmayı kendimize hakaret olarak görmememizi bekliyorsanız alamancılardan bir farkınız yok derim.