Merhaba değerli hocalarım,
10-12 sene önce babamın hobi amaçlı 2 kovanla başladığı arıcılık serüveni 50-60 kovan civarına ulaşmış durumda. Her sene artan arı sayımızla üretim miktarımız da artış göstermekte. Balımız her sene sağıldıktan 1 ay sonrasına eşe dosta satılarak bitmiş oluyor. Bu sene 100 Kilo balı e ticaret ile pazarlamak istiyorum. Eğer bu sene ufak bir tecrübe edinebilirsem diğer seneye markalaşmış olarak piyasaya girmeyi hedefliyorum. Özellikle bal ticareti yapan hocalarım olmak üzere konu hakkında fikirlerinize ihtiyacım var.
Balımız hakkında bilgi vereyim. Kahramanmaraş iline bağlı 1300-1400 rakımlı telefon dahi çekmeyen, yerleşim yerinden uzak, sedir ağaçlarının olduğu yaylada tamamen doğal bal üretimi yapmaktayız. Kesinlikle bal üretimi esnasında şeker takviyesi yapılmamaktadır. Bala kesinlikle güveniyorum, her zaman da arkasında olurum. kavanoz, köpük ve kargo maliyetlerini araştırdım ama pazaryeri araştırmasında biraz tııkandım açıkçası, sizce bu balı nerelerde satabilirim, en çok nereden müşteri bulabilirim ve siz hangi platformlara ağırlık vermemi tavsiye edersiniz? Bal 10 gün içerisinde sağılacak ve satışa hazır hale gelecek. Hazır memlekete gelmişken işin başında durup e ticaret ile bizzat ilgilenmek niyetindeyim. Fiyat soranlar olacaktır, henüz bölgede bir fiyat belirlenmedi kilo fiyatının 200-250 arası bir şey olacağını düşünüyorum. Ayrıca da belirtmek istiyorum ki balı bu sene süzme olarak satmayı düşünüyorum petekli bal yollamak tecrübesiz biri için kötü sonuçlar doğurabilir.
Bölge ve bal ile ilgili geçen seneden kalma bir kaç görsel de ekleyeyim