Pazzarix adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Üretim izinleri olan bir tesis, bir de ürün bildirimlerinde bulunacak Mesul Müdür yeterli olacaktır.
Alturay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yurtdışından gelecek bir ürün için yani ithal bir ürün için tarım bakanlığı onayı gerekir bu onaylar ya İstanbul'dan yada Ankara'dan alınır. Eğer bu ürün Türkiye'de yasaklı listesinde ise onay alamaz öncelikle bu ürünün yasaklı listesinde olup olmadığına bakmanızı tavsiye ederim
Pazzarix adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ev ekonomisine katkı sağlamak için ev kadınları için benzer proje yaptı ticaret bakanlığı. Sabun, mum gibi ürünler, dikiş nakış ürünlerini vergi dairesinden vergiden muaf yazısı ile banka hesabı da açarak bu ürünleri belirli bir rakama kadar işletme durmadan internet aracılığı ile satabilirsiniz. Pazar yerlerinde bu ürünleri satmak için vergi mükellefi olmalısınız.
Sağlık bakanlığı şöyle diyor. Benim anladığım ürettiğin ürünü bize bildir ama sorumluluk sana ait? Doğru mu anladım

Bir ürün için kozmetik bildirimi yapılması üreticinin ve ürününün, piyasada kontrol edilmek üzere Bakanlığımız kayıtlarına geçtiği anlamı taşır. Bildirim işlemleri izin, onay vb. herhangi bir anlam taşımamakta, üretici mevzuata uygun ve güvenli ürünü piyasaya arz etme konusunda sorumludur. Aksi tespit edildiğinde Bakanlığımızca 5324 sayılı Kozmetik Kanunu ve 4703 Sayılı Kanun gereğince yasal işlem uygulanacaktır.