Dogan7 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hepinize selamlar hocalarım
Uzun süredir kurumsal iş hayatına atılmak istiyorum ama çok az bir bilgim var (bunu baya bi çok istiyorum )
Ekip arkadaşları, müşteriler, finans yönetimi ,ekip içinde güven , yapılması ve yapılmaması gereken şeyler gibi şeyleri ve nerden nasıl başlarım gibi sorular var aklımda yorumlarınızı bekliyorum
Merhaba Hocam;
Aşağı yukarı 10 yıldır Türkiye'nin önde gelen bilindik markasında beyaz yaka olarak çalışıyorum. Aslında bunu anlatmak ne kadar doğru olur bilemiyorum birebir yaşamanız lazım. Birde çalışmak istediğin alan çok önemli. Kısaca senden kurumsal şirketlerin beklentisi;
  • Müşteri bağlılığı ve memnuniyeti konusunda benimsediğimiz ilkeleri paylaşabilecek,
  • Dinamik bir ortamda hedef odaklı çalışabilecek,
  • Ekip çalışmasına uyumlu,
  • İç motivasyonu yüksek
  • İkna kabiliyeti yüksek, inisiyatif alabilen
  • Diksiyonu düzgün
  • Analitik düşünce yapısına sahip, çözüm ve hedef odaklı çalışan
  • Takipçi ve zaman yönetimi konusunda başarılı
  • Dinamik ve iletişimi kuvvetli,
Bu benim çalıştığım ortamda olması gerekenler ve işe alımları genel de böyle madde madde olarak başvuru açarlar. Dışardan göründüğü gibi kurumsal hayat kolay değildir. Bunu ben ne dersem diyeyim hocam deneyimlemeniz daha sağlıklı olacaktır. Ekip konusuna değinmiyorum yaşamanız lazım. Kurumsal hayat acımasızdır. Aklınıza takılan bir konu olursa memnuniyet ile yardımcı olabilirim.

Sağlıcakla kalın.