Gelelim senin yerinde olsam ne yapardım ? ki bu söyleyeceklerimi yaptım zaten
Bilgisayar Programcılığına girerim. Bi yandan okurken bir yandan sınava tekrar hazırlanırım. Böylelikle olurda direk mühendislik kazanamazsam 1 yılı çöp etmemiş 2 yıllıktan 1 yıl silmiş olurum. Daha sonra kazanırsam geçer ordan devam ederim, kazanamazsam 2 yıllıktan devam eder mezuniyet notumu 3 üzeri tutar 2. yılda DGS kasarım. 3.0 ortalamanın sana vereceği gazla puan çarpanın fazla olacağından direk lisans kazanmak için girdiğin sınavdan nitekim kolay olacağından sorun olmaz.
Geçiş yapmadan öncede tercih yapacağın ünilerin bölüm sekreterliğini arar bilgi alırsın ortalama kaç ders sayılıyor diye. Ona göre tercih yaparsın. Bu arada lisansı direk kazansanda, dgs ile kazansanda aynı zamanda ikinci üniversite olarak açıktan okuma imkanın var. Anadolu üniden Yönetim bilişim sistemleri aof çakarım bi tane de 3 diplomalı mühendis olurum paşalar gibi.
Ben hazırlık dahil 5 yıllık üniyi 3.5 yılda bitiriyorum. Biraz dişini sıkarsan, yaz okullarında da ders alırsan çok rahat daha erken bitirirsin. bana yarım dönem zarar ettirdi. Hazırlık okumasaydım 2.5 yılda bitirirdim toplam 4.5 yıla gelirdi.
Tercih yapınca OBP düşüyor diye biliyorum, dolayısıyla tekrar YKS sınavına girince bu dezavantaj oluşturacaktır. Teşekkür ederim.