Huawei markası piyasaya hızlı girse de teknik servisin iyi olduğunu duymadım. Aynı şekilde Asus, Lenovoda da sorun yaşayanlar gördüm. Bilgisayar konusunda tecrübeli ve eski firmalar her zaman daha iyi. Windows bir bilgisayar gerekiyorsa Dell alıyorum. Dell XPS 15 kullanıyorum, mavi ekran hataları vermesiyle garanti ile görüşmemde belleklerimi değiştirdiler. Gelen kişi bellekleri değiştirdikten sonra kasada yamulma, ekranın tam kapanmaması sorunlarınıda not aldı. Kasa, klavye ve ekran değişti. Ekran değiştikten sonra gelen klavye seti bozuk çıktı (rakamlar ve altındaki sıradaki tuşlar karışık çalışıyordu. 1e basına 1q 2ye basınca 2w yazıyordu). Klavye seti değiştikten sonra tekrar arızalı bir klavye seti geldi bu klavye setinde de touchpad click yapıldığında takılı kalıyordu. 2. kez aynı sorunla karşılaşınca değişim talep ettim. Ürün faturasını isteyip değişim talebini başlattılar. Yaklaşık 1.5 hafta sonra değişim talebi onaylandı ancak elimdeki cihazın üretimi olmadığından şu anki en güncel model ile değişeceğini ve onayımla üretilip, gönderileceğini söylediler. Şu anda yeni cihazım uluslararası kargoda.
İşlemlerin tamamını kurumsal olarak gerçekleştirdim.
Ancak teknikerleri kalifiyeli adamlar değiller. Özellikle KoçSistemdekiler afedersiniz cihaza davar gibi davrandılar ve bunlarıda bildirdim, gerekli tutanakları tuttular. Sanırım bundan dolayıda değişimi hızlıca onayladılar. Sorunum çözüldüğü için Windows bilgisayarda Dell markasından şaşmıyorum. Çevremde de Dell kullananlar oldukça memnun.