sirket kurulumu disinda bir yolu var mi bilmiyorum. sirket kurulumu icin
@MaliMevzuat; ile gorusebilirsiniz
Şirket açmanız lazım diye biliyorum.
Selamlar,
Adsense'den kazandığım para aylık 300-400 gibi bir rakam. Ama arada değişiyor. Haftalık 268 kazandığım da oluyor. Bunun için vergi vermek istiyorum. Tam olarak nasıl yol ilerlemeliyim yardımcı olabilir misiniz arkadaşlar?
Web siteniz üzerinden adaense kazancı ellde ediyorsanız firma açıp gelirlerinizin her ay faturalarını kesip vergilebdirilmeniz gerekir.
Düzenli olarak elde ettiğiniz bu gelir ticari kazançtır ve bu minvalde ticari kazançlar vergiye tabidir.
Aylık kazancınız çok düşük ve firma açtığınızda hem vergisel hemde muhasebe giderlerinizi karşılayamaz cepten harcarsınız , buda ayrı bir vaka.
Eğer firma açmadan bu şekilde bu tutarlarda gelir elde eder ve incelemeye alınırsanız vergi ve cezalarla muhatap olabilme durumunuz olabilir , yasal öevzuat böyle maalesef.
size tavsiyemiz en azından şirket giderlerini karşılayabileceğiniz noktaya gelene kadar (aylık kazanç 1500-2000 tl lere ulaştığında) adaense hesabınızdan çekim yapmayın.
İyi forumlar , değerli R10 ailesinin değerli sakinleri😊