Ryzen 5 5500u modelini günlük işlerde kullanmak için almıştım, sanırım yaklaşık 8-9 ay oluyor. Işık sızması düşük oranda var ve ekranda 1-2 tane ölü piksel oluştu. Şarj performansından çok memnun olduğum için sorun yapmıyorum, şuana kadar bana bir sorun çıkartmadı. Konudan bağımsız olarak laptoplar genel olarak f/p farketmeksizin ( fiyatından bağımsız ) sorunlu aygıtlar, uzun vadede sorun çıkarmayan laptop görmedim. Bunun yanı sıra masaüstü bilgisayarlar daha stabil ve uzun ömürlü çalışıyorlar.
https://www.amazon.com.tr/Acer-AN517...ct_top?ie=UTF8
Yukarıdaki laptopu 12K'ya almıştım. Açıkcası hiç memnun değilim bunun yerine matebook kullanıyorum. Ekran kartı ve işlemcisi(?) daha iyi olmasına rağmen 2 saatte şarjı bitiyor, video filan izlerken 1.30 saat sürüyor. Resmen masaüstü bilgisayar gibi prize takmadan laptopu kullanma ömrü çok kısa oluyor. Ayrıca oyunlarda inanılmaz derecede ısınıyor(matebook'tan bile fazla).
Kısacası beterin beteri var, şikayetvar'a konu açıp kamuoyu oluşturun o şekilde hemen ilgilendiklerini duymuştum. Sorunsuz bir versiyonunu gönderdikleri zaman rahat edebileceğinizi düşünüyorum.