stronger17 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bedelli yaptım. Eylül 2021'de gitmiştim. Allah kolaylık versin kardeşim, felaket tozlu bi ortam var.
  • Günlük veya 2 günde bir değiştirip çöpe atacağın şekilde don atlet götür.
  • Kantinde tavuk döner, adana, köfte falan var. Yemekhane eh işte.
  • ZMA olarak yaptım, rahattık bi nebze. ZPT eğitim alanı vs. uzaktı.
  • PlayStation, Bilardo ve Sinema var, zaman geçiyor mutlaka git.
  • Yanına ilaç vs. al. Başta alıyorlar sonra geri teslim ediyorlar veya gidip alabiliyorsun ilaç saatlerinde.
  • Android sokmaya çalışma boşuna, tuşlu al, bulabilirsen çevrenden AskerCell al, SMS geliyo onu gösterince bandrol yapıştırıyorlar. Kapıda zorunu tutuyorlar yamyam gibi. Herkes kendi simini takıp kullanıyor sonrasında.
  • Tuşlu telefonunda mutlaka bence radyo olsun, çok iş görüyor .
  • Çantaları girişte aradılar ama sıkılmışlar bir süre sonra çok detaylı bakmadılar. Yine de tekrar söylüyorum Android sokmaya kalkma hiç. (Android askerde akıllı telefona söylenen tabir ondan öyle yazıyorum.)
  • Eğer bir rahatsızlığın, raporun vs. varsa mutlaka belirt. Eğitimden muaf bile olabilirsin kenarda bekletirler seni.
  • Her göreve atlama, SAKIN AMA SAKIN takım kıdemlisi, bölük kıdemlisi vs. görevlerine atlama. Senin işin bile olsa atlama.
  • Yazıcı olanlar komutanlarla muhattaptı ama ofiste ıvır zıvır iş yaptılar, belki ona gidebilirsin.
  • En geç 13.00 gibi giriş yap, zaten işlemler vs. derken bir ton iş var, 9-10 gibi ancak koğuşa gidersin.
  • Yanına su al, tuvalet kağıdı ıslak mendil selpak vs. mutlaka al. İlk zamanlarda ihtiyaç kantini dedikleri yere gidememe ihtimaliniz var.
  • Burdur'da gezilecek bir yer yok, bir gün önceden gidersen eğer Burdur Şiş ye. Toros Lokantası meşhurmuş biz memnun kaldık tavsiye ederim.
  • İstanbul'dan araçsız geleceksen Isparta'ya uçakla git, zaten çok yakın. Girmeden mutlaka taksi numarası edin, pazarlıkla 3-4 kişi dönerken havaalanı kullanacaksanız işinize yarar. Kişi başı 75-100 arası tutar şu an muhtemelen. Çok yakın zaten.
  • Ne deniyorsa yap, işten kaçma ama her işe de atlama. Çok değişik bi ortam zaten, normalde yüzüne bakmayacağın adamlarla da çok iyi olacağın adamlarla da kader ortağısın. Muhabbet kur, sohbet et, eğlen. Zaten arkadaşlıklar çabuk kuruluyor.
  • Mutlaka ama mutlaka tabanlık ve vatka al. Tabanlığı koyduktan sonra topuk arkasına falan vatka koy. Yedek de dursun yanında, hayat kurtarır.
  • Muhtemelen 1 ay aynı kamuflajı yıkamadan giyeceksiniz, kirlenmeye alış. Tıraş konusunda kontrol olabiliyor, üşenme her gün tıraş ol. Kahvaltı sonrası olman da mantıklı, koğuşa dönüyorsun binaya çünkü.
  • Haftada 1 duş alsan yeterli bile olabilir, zaten insan girmek istemiyor, girince de çıkmak istemiyor.
Başka bir sorun olursa yaz konuya, cevaplamaya çalışırım kardeşim. Hayırlı tezkereler.
Ağzım açık okudum. Şartlara ba playstation bilardo vs vs. Biz zamanında ancak tozunu toprağını yuttuk 45 gün... 😂