kanunen 20 gün çalışamazsa maaş alma hakkı yok diye biliyorum
Bir gün bile çalışırsa ödemek zorunda
Öyle bir şey olduğunu sanmıyorum 1 gün çaliştigimni bile parasini aldım
Evet sözde müslüman ülkesiyiz
Vay vay vay bak sen. Bilerek demişler herhalde beklemen gerek diye. İşçi istifasını versin 20 gün dolmadan çıksın parasını alamasın diye. Bu işverenler var ya.
İstedikleri kadar plan kursunlar iş kanunu neyse ona uymak zorundalar normalde
Ben olsam hakkımı döverek veya yaptıgim isi yikarak alirdim
Benimde en sevdiğim yöntem bu olurdu ama maalesef..
Deneme süreci diye bir şey yok işe başlamadan önce sigortasının yapılması gerekiyor bu zorunludur keyfi değil sigorta yapılmadan işçi mesaiye başlayamaz. Ses kaydını kaydedecek şekilde tekrar arasın "Siz bana deneme süreci diye bir şeyden bahsetmediniz, bahsetmişseniz dahi sigortam olmadan çalıştırdınız bu suçtur" Diyerek hakkını her türlü arayabilir.
Alo 170 i aradı arabulucuya başvurmam gerekli diye söylemişler
valla bilgim yok yani ne desem yalan olacak
" Kur'an-ı Kerîm'de kendisinin veya başkalarının işinde çalışmak yahut ahiret için iyi işler yapıp hazırlamak anlamlarında olmak üzere 670 kadar ayet vardır. "
Hz. Peygamber de şöyle buyurmuştur:
"İşçinin ücretini teri kurumadan önce veriniz" (İbn Mâce, Rehin, 4); "işçi çalıştıran kimse, işçisine ne kadar ücret vereceğini bildirsin " (Nesaî, Eymân ve'n-Nuzûr, 44; Zeyd b. Alî, Müsned, H. 654).
https://sorularlaislamiyet.com/kaynak/isci-iscilik
28965 (1)- Ebu Hureyre'nin bildirdiğine göre Hz. Peygamber (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Kıyamet gününde her hakı sahibine verilecektir. Hatta
boynuzsuz olan hayvan bile kendisine vuran
boynuzlu hayvandan
hakkını alır'' buyurmuştur.
https://sorularlaislamiyet.com/ahire...klar-misiniz-0
Deneme süresi sözleşmenin herhangi biri tarafından sebep göstermeksizin taraflara 2 ay boyunca tanınan yasal haktır. (Çalışan işi ve işvereni, işveren çalışanı dener)
Arabulucuya başvurulması gerekli denildi Al0 170 ten
Sigorta en geç işe başladıktan 1 gün sonra yapılmalıdır. Çalışılan gün sayısı sözleşme fesedilse bile eksiksiz olarak ödenmelidir( iş yerine zarar verme dışında)
ödeme almadığı için iş mahkemesine gitsin.hakkını yedirmesin.
öyle deneme yanılma diye kimse kimseyi bedava çalıştıramaz.
İş mahkemesinden önce arabulucuya gitmesi gerekiyormuş
Kesinlikle, güya müslüman ülkesiyiz..