Citroen Berlingo 2006 model 1.9 arabam var. Bugün 4 amortisörü değiştirdim. Degistirmeden önce hafiften gıcırtı sesi vardı. Ben amortisör diye düşünüyordum. Değişim işlemi bitti. Aynı ses 10 kat arttı 🙂 Bakım yapan kişiyi aradım. Dedi gel bakalım. Gedik arabayla biraz. Sonra altına da baktı. Arkadan oynat dedi. Oynattıkça gıcırtı sesini duydum aynı şekilde. Dedi senin tornison bilyeleri dağılmış. Dedim tamam da bu kadar ses yoktu. Amortisörleri takmadan önce. Dedi ses arkadan geliyor. (Aynen) Arkada da amortisör değişimi için çok bişey ellemedik. İki vida sök tak. Ki doğru da dediği. Ön amortisör değişimi daha tefarruatlı. Araştırdım. Gerçekten Fransız model araçlarda torsiyon sistemlerinin kronik sorunuymuş. Ama takmadan önce nadir ses yapan araç sıfır parça taktiktan sonra ses nasıl 10 misli arttı. O tuhafıma gitti. Bu torsiyon sorununu yaşayan var mı çözümü nedir. Tamir olsa da 2 sene sonra gene aynı sorunu yapıyormuş. Sanırım en iyisi satmak 🙂 Belki forumda kalıcı çözümü bulan vardır. Belki sorun farklıdır.