Hocam mesele sadece o birkaç lafın düzenlenmesi değil bu noktada. Öyle olsa onu ben de yaparım. Yazı içerisinde şu laflar kullanıldığı an yazı çok klişe bir ilerleyiş göstermeye başlıyor veya bunların kullanılıyor olması yazının gelişi güzel yazıldığı anlamına geliyor benim için. Çünkü içeriğine önem veren birinin böyle her yazısına eklediği tarzdan laflarla yeni içerikler oluşturması çok sıradan değil mi? Konumda da belirttim zaten bazı şeyler çok kalıplaşmış, diye.
Kesinlikle size bu konuda katılıyorum. Ancak takdir edersiniz ki genel anlamda bakıldığında sektör bunu dayatıyor. Şöyle bir haber sitelerini, popüler teknoloji bloglarını falan gezerseniz bu tarz bir yaklaşımın neredeyse tüm içeriklerinde kullanıldığını görürsünüz. Durum böyle olunca özellikle SEO alanında çalışmalar yürüten ve bu anlamda arama motorlarını ön planda tutan kişilerin beklentisi de tam olarak kalıplaşmış bu tarz kriterlerle oluşturulmuş içeriklerden yana oluyor.
Sizin bahsettiğiniz gibi kullanıcı ön planda tutularak yazılmış olan bir yazı ile arama motorları için kalıplaşmış kriterlere göre yazılmış içerikler arasında dağlar kadar fark oluyor. Yani sonuç olarak şahsım adına size kesinlikle katılıyorum.